Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo a szerdai, Andorra ellen szerzett góljával beérte a 746 találattal záró Puskás Ferencet az örökranglista negyedik helyén. A portugál támadó újabb találatát követően a La Gazzetta dello Sport a Nemzeti Sport főszerkesztőjével, Szöllősi Györggyel beszélgetett.

„Puskás életrajzírója: Ugyanannyi gól, mint CR-nek, de ő gólpasszokat is adott. Egy lépésre volt a Juvétól és az Intertől" – olvasható az olasz lap cikkének címében.

Puskást két évre eltiltotta a FIFA 30 éves korában, amiért elhagyta Magyarországot, innen kellett újrakezdenie, ráadásul a magyar válogatottban többé nem szerepelhetett, a spanyolban pedig csak négy mérkőzést játszott. Vagyis sokkal több gólig is eljuthatott volna, mint a végleges 746 találat. És akkor van még egy különbség. Puskásnak a karrierje során körülbelül ugyanannyi gólpassza volt, mint gólja. Az első évében a Realnál a gólkirályi címért küzdött Di Stéfanóval. Egy kulcsfontosságú helyzetnél viszont a kapu előtt ziccerben lepasszolta a labdát társának, tudta, hogy a Szőke nyíl volt a főnök a Realnál, úgy volt helyes, hogy ő szerezze meg a Pichichi-kupát, amit persze aztán Puskás is négyszer elnyert. Ronaldo megtette volna ugyanezt?