Egész Izland zokog, azt mondják, mindennek vége

fbl Horizontal
Iceland's midfielder Gylfi Sigurdsson looks on after the UEFA European Qualifiers play-off final football match between Hungary and Iceland at the Puskas Arena in Budapest on November 12, 2020. - Hungary won the match 2-1 and qualify for the Euro 2020. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Sírás, gyász, döbbenet. Az izlandi fociszurkolók talán még most sem hiszik el, mi történt velük a budapesti Eb-pótselejtezőn, ahol a 87.percben még továbbjutásra álltak. Ám a csodálatos magyar válogatott innen fordított, megfosztva Izlandot az Eb-szereplés lehetőségétől.

Az egyik izlandi weboldal közvetlenül a mérkőzés után gyűjtött csokorba néhány véleményt a Twitter segítségével. A cikk címe sokat mondó: Az egész izlandi nemzet sír, és innentől kezdve semmi sem lesz már ugyanaz.

Íslenska þjóðin gráti næst og hefur þetta að segja - „Ég verð aldrei samur" - DV

Íslenska karlalandsliðið var tveimur mínútum frá því að komast inn á Evrópumótið þegar liðið mæti Ungverjalandi í kvöld. Ísland var 1-0 yfir fram á 88 mínútu. Gylfi Þór Sigurðsson kom Íslandi yfir snemma leiks og staðan var 1-1 allt fram til 88 mínútu þegar Loic Nego jafnaði fyrir gestina. Ísl

Ezzel utalnak arra, hogy az izlandi aranygenerációnak nevezett társaságnak ez volt az utolsó esélye arra, hogy kijusson egy világversenyre. Mivel az izlandi keretben sok volt az idős futballista, várható, hogy a magyaroktól elszenvedett vereség után visszavonulnak.

Nézzünk akkor most pár Twitter-bejegyzést, amelyek közvetlenül a lefújás után születtek.

A bejegyzésben az áll, hogy ezzel a vereséggel mindennek vége. Ezek a fiúk sok-sok büszkeséget és több nagy kalandot adtak az egész nemzetnek.

Lássuk a következőt:

Hős teljesítmény azoktól a fiúktól, akik néhány percre voltak az Eb-kvalifikációtól. Ezzel a vereséggel a csapat minden bizonnyal elveszti a szövetségi kapitányát is. A bejegyzés végén pedig ott a rengeteg síró emoji.

Egész nap válogatott mezben feszítettem. Egyszerűen nem akarom elhinni, ami történt.

Ehhez mi csak annyit teszünk hozzá: az Izland elleni drámai meccsbefejezések mintha a magyar sportolók specialitásai lennének. Emlékezzünk csak a londoni olimpia férfi kézilabda-negyeddöntőjére, vagy a 2016-os labdarúgó-Eb csoportmérkőzésére.