Vágólapra másolva!
Vasárnap este a magyar válogatottal azonos csoportban szereplő török csapat 3-2-re legyőzte az orosz együttest Isztambulban.

A török válogatott nyeretlenül, három döntetlennel és egy vereséggel a háta mögött fogadta a csoport élén álló orosz csapatot, amely négy meccsen kétszer győzött, kétszer pedig döntetlent játszott. Az oroszok kezdték jobban a találkozót, már a 11. percben megszerezték a vezetést Gyenyisz Cserisev jól helyezett közeli lövésével. A 24. percben aztán megfogyatkoztak az oroszok miután Andrej Szemjonov utolsó emberként lerántotta a gólhelyzetben kilépő Cenk Tosunt. Sokat nem is kellett várni a törökök egyenlítésére. A 26. percben egy baloldali beadás után Kenan Karaman fejelt közelről az orosz kapuba, hat perccel később pedig Cengiz Ünder tekert 11 méterről a jobb alsó sarokba.

A törökök az első győzelmüket aratták a Nemzetek Ligája idei kiírásában Forrás: AFP/Ozan Kose

A fordulás után a törökök azonnal növelték az előnyüket. Az 51. percben Daler Kuzjajev teljesen szabályos szerelés után tizenegyest ítélt a töröknek a bíró, amit Cenk Tosun váltott gólra. A találkozó azonban még nem volt lefutott, ugyanis hat perccel később egy gyors kontratámadás végén Kuzjajev értékesített egy ziccert.

A folytatásban a török uralták a meccset, az orosznak tíz emberrel már nem volt esélyük az egyenlítésre, így az eredmény már nem változott.

Ezzel a győzelemmel a török válogatott megszerezte első győzelmét, és életben tartotta az esélyét az első hely megszerzésére.

Nemzetek Ligája, B osztály
3. csoport:
Törökország-Oroszország 3-2 (2-1)

Az állás: 1. Oroszország 8 pont (5 meccs után), 2. Magyarország 8 pont (5 meccs után), 3. Törökország 6 pont (5 meccs után), 4. Szerbia 3 pont (5 meccs után)

A csoport utolsó helyezettje kiesik a C osztályba, míg az első hely megszerzésének az élvonalba jutáson túl is nagy fontossága van, mivel azzal akár vb-pótselejtezős helyet is lehet szerezni. A két legjobb olyan csoportgyőztes ugyanis, amely a jövő novemberben záruló vb-selejtezőkön nem végez az automatikus kijutást jelentő első vagy a pótselejtezőt eredményező második helyen, pótselejtezőt játszhat a 2022-es, katari vb-re.