A Hertha BSC kapusedzője szerint régen volt ennyire elismert helyzetben a magyar futball

German Soccer Bundesliga 2015/16 - Photocall Hertha BSC Berlin LOGO Bundesliga Fußball Hertha BSC Berlin 2015/16 2015-2016 Männer Saison 2015-15 Fototermin Männer_Herren Herren_Männer Fußball_1._Bundesliga_Erste_Bundesliga 2015/2016 SPORT Personen Deutsch
Petry Zsolt a Hertha kapusedzőjeként dolgozik
Vágólapra másolva!
Petry Zsolt szerint a magyar labdarúgás hosszú évek óta nem volt szakmailag olyan elismert helyzetben, mint most, köszönhetően a válogatott és a Ferencváros sikereinek. A Hertha BSC kapusedzője, a korábbi 38-szoros válogatott játékos kedden az M4 Sporthíradóban kiemelte, minden magyart büszkeséggel tölthet el, hogy a nemzeti csapat újra kijutott az Európa-bajnokságra, miközben a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepel.

Petry Zsolt immár tizenkettedik éve dolgozik a Bundesligában, korábban a Hoffenheimnél alkalmazták, a berlinieknél pedig a hatodik esztendeje segíti a kapusok munkáját.

- szögezte le.
Megjegyezte, Bruno Labbadia vezetőedzőtől szabad kezet kap a kapusokkal való munkában, de másban is kikéri a véleményét a szakember.

Petry Zsolt, a Hertha kapusedzője szerint büszkék lehetünk a magyar futball mostani eredményeire Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Soeren Stache

Petry Zsolt beszélt Gulácsi Péterről, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusáról, akivel régre nyúlik vissza a kapcsolatuk. "Erwin Koeman szövetségi kapitány idején két éven keresztül lehettem a válogatott kapusedzője, akkor többször is meghívtunk egy-egy fiatalt, Gulácsi Pétert vagy éppen Bogdán Ádámot, annak érdekében, hogy szokják a légkört, azért, hogy ha majd ha rájuk kerül a sor, gyorsan tudjanak alkalmazkodni.

Péter teljesítménye nemcsak német, hanem európai szinten is elismerésre méltó. Jó fejű, felkészült kapusról van szó."

- fogalmazott.

Szóba került Dárdai Pál, a Hertha korábbi vezetőedzőjének a visszatérése a klub utánpótlásába is. Petry Zsolt elmondta, a korábbi magyar szövetségi kapitány rendkívül fontos a klub életében, fantasztikus kisugárzása van, minden fiatal szerencsésnek mondhatja magát, aki a keze alatt dolgozhat.