Vágólapra másolva!
Willi Orbán két éve lett magyar válogatott, így ő is tagja lett annak a csapatnak, amely kivívta a lehetőséget, hogy jövő nyáron Európa-bajnokságon szerepelhessen. Orbán a Nemzeti Sportnak adott interjút, amiben elmondta, mit érzett akkor, amikor vége lett az Izland elleni, sorsdöntő meccsnek.

„Nem azért akartam címeres mezben játszani, hogy válogatottnak vallhassam magam, hanem hogy a tudásom legjavát nyújtva segítsek Magyarországnak kijutni valamelyik rangos nemzetközi tornára. Édesapám magyar, így érzelmileg mindig kötődtem az országhoz, és két évvel ezelőtt úgy éreztem, készen állok az újabb kihívásra" – mondta Willi Orbán, aki Gulácsi Péter miatt is nagyon örült az Izland elleni győzelemnek.

A magyar válogatott fennállása óta először jutott kis sorozatban két Európa-bajnokságra Fotó: Polyák Attila - Origo

„Gulácsi Péter miatt különösen örültem, elvégre nagyon sokat segített nekem a beilleszkedésnél, és látva a munkát, amelyet mindennap elvégez azért, hogy a legjobb tudását nyújtsa,

Fantasztikus sikert értünk el, az külön öröm, hogy a jövő nyári Eb-n két válogatott ellen is a Puskás Arénában léphetünk pályára. Már csak annyit kívánok, hogy nézők előtt játszhassunk, a zsúfolt lelátók már nagyon hiányoznak. Az Izland elleni meccset követően arról beszéltük a többiekkel, hogy így is elképesztő volt megélni a meccset, de vajon mit éreztünk volna, ha a lefújás után hatvanezer magyar szurkolóval közösen ünnepelhettünk volna."

Willi Orbán szerint különleges élmény lesz majd a német válogatott ellen szerepelnie, hiszen Németországban született és ott is nőtt fel.

„Különleges találkozó lesz, elvégre Németországban születtem, ott nevelkedtem, a mai napig ott élek, de mivel korábban sohasem játszottam a német válogatott ellen, fogalmam sincs, milyen gondolatok járnak majd a fejemben. Az biztos, hogy nehéz csoportba kerültünk, a világ legerősebb válogatottjai várnak ránk, ám sokat segíthet, hogy veszítenivaló nélkül léphetünk pályára. Hinnünk kell abban, hogy a megfelelő nyári felkészülés után képesek leszünk a bravúrra, csak ezzel a mentalitással szabad pályára lépni."