Vágólapra másolva!
Szerdán este a Nemzetek Ligája B osztályának 6. fordulójában a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a török csapatot a Puskás Arénában, ezzel pedig megnyerte a csoportját, feljutott a legmagasabb osztályba, ahol Európa legjobb csapataival és megmérkőzhet, ráadásul a 2022-es katari világbajnokságra való kijutáshoz is egy lépéssel közelebb került. A lefújás után Nagy Ádám, a csapat egyetlen nélkülözhetetlen játékosa elmondta, hogy a játékosok már belakták a Puskás Arénát, de alig várják, hogy telt ház előtt futballozhassanak a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott elképesztő tettet vitt véghez. Megnyerte a Nemzetek Ligája csoportját, ezzel pedig feljutott a legmagasabb osztályba, ahol olyan ellenfelek között szerepelhet majd, mint Olaszország, Hollandia, Belgium, Anglia, Franciaország, Portugália, Spanyolország vagy Németország.

Nagy Ádám köszönti a két gólszerzőt, Sigér Dávidot és Varga Kevint Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A vége felé már kevés volt bennem, örülök, hogy nem volt sok hosszabbítás. Hét nap alatt a három meccs sokunkat megfogta. Szerencsére mindegyik meccsen sokat tudtam játszani, csak Izland ellen voltam lecserélve, de akkor ez kellett a győzelemhez. Az hogy most csoportelsők vagyunk, jobban eljut az agyamig, minthogy kijutottunk az Eb-re, de holnap utazom vissza Bristolba, majd a repülőgépen elkezdem emésztgetni. Le a kalappal a csapat előtt, mert hatalmasat küzdöttünk.

Persze jó, hogy van két-három olyan játékos, aki extrát tud húzni, de ha nincsenek itt, akkor sem kell pánikolni. Most már megvannak a győztes meccsek, az izgalmak, úgyhogy belaktuk a Puskás Arénát, de ez a stadion akkor lesz fantasztikus, ha már nézők előtt tudunk játszani. remélem, az Európa-bajnokságon már telt ház lesz" – mondta az M4Sport kamerája előtt az Olaszországban három évig légióskodó Nagy Ádám, akiről kiderült, hogy a csapatmegbeszéléseken gyakran fordít Marco Rossi szövetségi kapitánynak.

Az élvonalba jutáson túl is nagy fontossága van a feljutásnak, mivel azzal akár vb-pótselejtezős helyet is lehet szerezni. A két legjobb olyan csoportgyőztes ugyanis, amely a jövő novemberben záruló vb-selejtezőkön nem végez az automatikus kijutást jelentő első vagy a pótselejtezőt eredményező második helyen, pótselejtezőt játszhat a 2022-es, katari vb-re.