Vágólapra másolva!
Szerdán este a Nemzetek Ligája B osztályának 6. fordulójában a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a török csapatot a Puskás Arénában, ezzel pedig megnyerte a csoportját, feljutott a legmagasabb osztályba, ahol Európa legjobb csapataival és megmérkőzhet, ráadásul a 2022-es katari világbajnokságra való kijutáshoz is egy lépéssel közelebb került. A lefújás után az első gólt lövő Sigér Dávid a hamarosan megszülető gyermekének küldte a gólt, akinek hétfőn kellett volna érkeznie, de igazi úriemberként megvárta, amíg az édesapja elvégzi a munkáját a válogatottnál.

„Azt mondták, maradjak a védelem előtt, de elcsúsztunk és sokat védekeztek a támadóink. Úgy éreztem, hogy valakinek ott kell lennie, szerencsére jókor voltam jó helyen.

Előrefelé mindig jobban húz a játékosok szíve, ilyenkor mindig van egy kis plusz erő. Örülök, hogy a sok munka meghozta ezt a gólt is.

A második félidőre lehet építeni, mert akik a padról szálltak be rengeteget tettek hozzá. Az első félidőben jobban játszott az ellenfelünk, nehéz volt ellenük, ezt futóteljesítménnyel próbáltuk kompenzálni. Azért a félidőben különösen kellett a frissítés, és akik beszálltak sokat tettek hozzá. Utoljára talán tavasszal rúgtam gólt, úgyhogy most nagyon örülök.

– mondta az M4Sport kamerája előtt Sigér Dávid, aki a kilencedik válogatott mérkőzésén az első gólját lőtte a nemzeti csapatban.

A két góllövő: Sigér Dávid és Varga Kevin Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az élvonalba jutáson túl is nagy fontossága van a feljutásnak, mivel azzal akár vb-pótselejtezős helyet is lehet szerezni. A két legjobb olyan csoportgyőztes ugyanis, amely a jövő novemberben záruló vb-selejtezőkön nem végez az automatikus kijutást jelentő első vagy a pótselejtezőt eredményező második helyen, pótselejtezőt játszhat a 2022-es, katari vb-re.