Vágólapra másolva!
A Magyarország-Törökország Nemzetek Ligája mérkőzés mellett Szerbia-Oroszország találkozót is rendeztek a 3. csoportban, a B osztályban szerdán este. A mérkőzés mindkét csapatnak rendkívül fontos volt, ugyanakkor a szerbek már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát.

A meccs előtt Szerbia mindössze három ponttal állt a kvartett utolsó helyén, ráadásul ez három döntetlenből adódott össze, győzelmet nem értek el a déli szomszédjaink az elmúlt öt Nemzetek Ligája mérkőzésükön. A szerbek számára a győzelem kulcsfontosságú volt, mert a saját sikerük mellett a magyar-török eredménynek is jól kellett alakulnia, hogy Szerbia ne essen ki csoportutolsóként a C divízióba.

Az orosz csapat pedig azzal a tudattal léphetett pályára, hogy egy győzelem esetén, függetlenül Magyarország teljesítményétől, első helyen zárhat a csoportban és feljuthat az elit mezőnyébe, a Nemzetek Ligája A divíziójába.

A fentiek tükrében kiélezett találkozóra lehetett előzetesen számítani, de

a szerb válogatott közbeszólt és már az első félidőben gyakorlatilag elintézte a fontosabb kérdéseket, miután a szünetre 4-0-s előnnyel mehetett el az oroszok ellen.

Luka Jovic (jobb oldalon) két gólt is szerzett az első félidőben. Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az első gólt Radonjic lőtte a meccs elején, a 10. percben, majd a 25.-ben Jovic is beköszönt, a félidő utolsó perceiben előbb Vlahovic majd ismét Jovic lőttek gólt, kialakítva a szünetre a 4-0-s eredményt.

A szerbek a második 45 percben sem álltak meg a gólgyártással, a 64. percben Mladenovic is betalált, beállítva az 5-0-s végeredményt a mérkőzésen.

Mivel Szerbia győzött a saját meccsén, és Magyarország is verte Törökországot, ezért utóbbi csapat esett ki végül a C osztályba, míg Magyarország csoportelsőként a Nemzetek Ligája következő kiírásában a legjobbak között, az A osztályban szerepelhet majd.