Vágólapra másolva!
A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw szerint minden balul sült el a spanyolok elleni, kedd esti meccsen, amikor csapata 6-0-ra kikapott Sevillában. A német válogatott 90 éve nem kapott ekkora verést, tétmeccsen pedig még soha.

A 2014-es világbajnok csapat edzője meccs után nyilatkozott a német sajtónak.

„Nehéz mit mondanom, ezen a napon semmi nem működött, hatalmas rövidzárlat volt a csapaton. Minden szempontból csődöt mondott a csapat, semmit nem tudok kiemelni. Bátran, támadólag szerettünk volna fellépni, de semmi nem jött össze, sem védekezésben, sem támadásban. Az első gól után feladtuk azt, amit előzetesen megbeszéltünk, kinyíltunk, a spanyolok pedig átgázoltak rajtunk. Semmi szervezettség, semmi kommunikáció nem volt a pályán, feltett kézzel vártuk őket" – mondta Löw.

Joachim Löw csak kereste a szavakat a meccse után Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A német sajtó és Löw kritikusai szerint elsősorban a rutin hiányzik a német csapatból, ezért többen sem értik, miért nélkülözi Thomas Müller, Jerome Boatenget vagy éppen Mats Hummelst a kapitány másfél éve.

A keddi sikerrel a spanyol csapat lehet majd ott a Nemzetek Ligája négyes döntőjében, amit 2021 októberében rendeznek majd.