Svájcban még koronavírusosak voltak az ukrán focisták, hazatérve már nem

firo: 14.11.2020 Football, Soccer: UEFA NATIONS LEAGUE, Landerspiel Nationalmannschaft Germany, GER - Ukraine UEFA NATIONS LEAGUE Landerspiel national team GER - Ukraine FOOTBALL soccer: Germany SPO firo: 14.11.2020
firo: 14.11.2020 Football, Soccer: UEFA NATIONS LEAGUE, Landerspiel Nationalmannschaft Germany, GER - Ukraine 3: 1 Team, Team, Kreis Ukraine | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Kijevbe hazaérkezve minden ukrán labdarúgónak negatív lett a koronavírustesztje azok után, hogy kedden elmaradt a svájciak elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésük, mert Svájcban több játékosnál és stábtagnál is kimutatták a betegséget.

Az ukrán szövetség közlése szerint a csütörtöki vizsgálatokat már a repülőtéren elvégezték egy, az európai szövetség (UEFA) által akkreditált laboratórium munkatársai.

A szervezet hétfőn jelentette be, hogy a válogatott három játékosa - Eduard Szobol, Jevhen Makarenko és Dmitro Riznik - vasárnapi tesztjének eredménye elsőre nem volt egyértelmű, majd a szakemberek később megállapították, hogy valamennyiük mintájában megtalálható a Covid-19 vírusa. Ezt követően újratesztelték az egész ukrán keretet, valamint szakmai stábot, és négy újabb fertőzöttet - három játékost és egy stábtagot - találtak.

Az ukránok ilyen előzmények után is kiálltak volna, de svájciak hajthatatlanok voltak Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Ralf Ibing

A helyi hatóságok azonnal karanténra kötelezték az egész ukrán küldöttséget, amely egy luzerni szállodában tartózkodott. Később az UEFA arról tájékoztatta az ukrán szövetséget, hogy a luzerni kanton karanténszabályai miatt nem lehetséges megrendezni a találkozót.

Az ukrán keret tagja volt a Ferencváros két játékosa, Olekszandr Zubkov és Ihor Haratin is.

Az ukránok álláspontja szerint szükségtelen volt a találkozó törlése, mert volt megfelelő számú bevethető játékosuk.

A Svájc-Ukrajna találkozó tétje az lett volna, hogy a két gárda közül melyik végez az utolsó helyen a csoportban és esik ki az A osztályból.

Jelenleg az ukránok a harmadikak, három ponttal megelőzve a sereghajtó svájci válogatottat. A két csapat ukrajnai találkozóján 2-1-es hazai siker született.

A három pont sorsáról az UEFA fegyelmi bizottsága dönt. Ha a svájciak kapják a győzelmet 1-0-s eredménnyel, akkor idegenben szerzett góllal ők maradnak a legmagasabb osztályban, de az is elképzelhető, hogy sorsolás dönt.