Társoldalunk:

Magyar származású világhírű forgatókönyvíró dolgozik az új Puskás-filmen

2020.11.20. 11:33

Joe Eszterhas nevéhez olyan legendás filmek köthetők, mint az Elemi ösztön, a Flashdance és a Hazudozni Amerikában. A magyar származású forgatókönyvíró legújabb munkája a Puskás Ferenc életéről szóló nagyjátékfilm lesz. Arról, hogy miért vállalta el ezt a munkát, a FourFourTwo magazin legújabb számában beszélt.

„Mély vonzalmam Puskás Öcsi iránt elválaszthatatlanul összefonódik az apám iránt érzett szeretettel. Eszterhás István író volt, magyar nyelven alkotott. Mély szegénységben nőtt fel Kispesten - mondta a 75 éves Joe Eszterhas a magazinnak.

Joe Eszterhas világhírű forgatókönyvíró jelenleg a Puskás Ferencről szóló nagyjátékfilmen dolgozikForrás: AFP/Lucy Nicholson

Amikor az apám elkezdett befutni, a Kispest Futball Club igazgatója lett, ebben a beosztásában találkozott a kivételesen tehetséges tinédzserrel, Puskás Öcsivel. Cimborák lettek. Apám nagyon szerette Puskást. Nemcsak a tehetsége miatt, hanem mert tele volt tűzzel, melegséggel és ádáz magyar futballszenvedéllyel."Mesélt Öcsi bácsi mérkőzéseiről, káprázatos góljairól és győzelmeiről."

Joe Eszterhas Az én Öcsi bácsim című személyes hangvételű írásában a továbbiakban feleleveníti, hogyan kérte fel Andy Vajna producer a munkára; beszámol magyarországi anyaggyűjtéséről, arról, hogyan mentette meg az életét Puskás Ferenc a háború után; madridi balesetéről a Bernabéu-stadionban; valamint mikor és miképp találta ki, mi legyen a Puskás-film címe.