Vágólapra másolva!
Wayne Rooneyban megvan a kellő ambíció ahhoz, hogy labdarúgóedző legyen. A Manchester United legendája korábbi angliai csapattársaihoz hasonlóan szívesen irányítana klubcsapatot - írta a BBC Sport.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Wayne Rooney lett az angol másodosztályú-bajnokságban szereplő Derby County ideiglenes vezetőedzője, miután a klub november 14-én menesztette Phillip Cocut.

Rooney jelenleg Liam Roseniorral, Shay Givennel és a Derby korábbi ifjúsági edzőjével, Justin Walkerrel alkot négyfős stábot, és készíti fel a csapatot a soron következő bajnoki mérkőzésre.

A kvartett a hét elején találkozott Mel Morris jelenlegi tulajdonossal, Stephen Pearce vezérigazgatóval és a leendő új tulajdonos, Sheikh Khaled képviselőivel. Bár a megbeszélések zártkörűek, a tervek szerint a vezetői pozíció legalább egy hétig megoldatlan marad.

A posztra a rutinos spanyol szakember, Rafa Benítez is esélyes, de Rooney is szeretné véglegesen megszerezni magának a munkát.

Rooney a pályán kívül is vezérszerepet szánna magának Forrás: AFP/Oli Scarff

mondta a 35 éves Rooney.

"Mindannyian azért jövünk ebbe a sportágba, mert futballozni akarunk, utána azonban döntést kell hoznunk arról, hogy akarjuk-e folytatni edzőként.

Az utóbbi években azt hiszem világossá tettem, hogy engem érdekel ez a munka, főleg látva Steven Gerrardot, Lampardot és Scott Parkert, akik jó állásokat kaptak és remekül teljesítenek.

Először is le kell tudnunk a következő két-három mérkőzést, és ha azok jól sikerülnek, akkor jó pozícióból kezdhetek esetleg tárgyalni" - tette hozzá.

A volt válogatott támadó azt is elárulta, hogy nincs messze az idő, amikor szögre akasztja a futballcipőjét.

Meglátjuk, merre vezet az út" - tette hozzá.

Rooney 120 szereplésével második helyen áll az örökranglistán az angol válogatottban, ezeken a mérkőzéseken 53 gólt lőtt, mellyel ő az ország gólrekordere.