Megszakadt a futball egyik leghosszabb élő veretlenségi sorozata

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL FULL LENGTH PODIUM GENERAL VIEW WOMEN'S FOOTBALL
Lyon's players celebrate after winning the "Trophee des Championnes" (Champions Trophy) the French football match women final between OLympique Lyonnaise and Paris Saint-Germain on September 21, 2019 at the Roudourou stadium in Guingamp, western France. (Photo by Fred TANNEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-címvédő Olympique Lyon női labdarúgócsapata több mint három és fél év után veszített ismét tétmérkőzést.

A Lyon péntek este 1-0-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a francia élvonal kilencedik fordulójában. Az ötszörös BL-győztes, német színekben olimpiai bajnok Marozsán Dzsenifer végigjátszotta a találkozót. A történelmi gólt a történelmi nevű Marie-Antoinette Katototo szerezte a mérkőzés 10. percében:

A Lyon ezt megelőzően 2017. április 29-én kapott ki tétmeccsen, akkor a Manchester City győzte le 1-0-ra a BL-elődöntő visszavágóján, ám 3-2-es összesítéssel továbbjutott. Következő nyáron, 2018 júliusában az észak-amerikai North Carolina Courage győzte le felkészülési találkozón,

azóta viszont egyetlen mérkőzését sem veszítette el, és a francia bajnokságot, a kupát, illetve a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

A Lyon a Manchester City elleni vereséget követően 78 tétmérkőzésen maradt veretlen, de talán még ennél is elképesztőbb adat, hogy ezek közül öt döntetlen mellett 73 találkozót megnyert!

Az elmúlt három és fél évben a Lyon és a PSG 11. alkalommal találkozott egymással, és csak egyszer fordult elő, hogy nem egy gól döntött köztük, vagy döntetlen lett az eredmény.

A lefújás után Jean-Luc Vasseur vezetőedző úgy fogalmazott, nagy csalódást jelent számára a vereség, amelyre egyelőre nincs magyarázata, és nem is voltak figyelmeztető jelek a találkozó előtt.

"Sok esetlenség, hiba, és az elkötelezettség hiánya okozta a bukásunkat. Mindenkinek magába kell néznie" - nyilatkozta.

Játékosai közül Sarah Bouhaddi elmondta, nagyon sokan várták a Lyon botlását, és ez most bekövetkezett.

Wendie Renard szerint szinte semmit nem tettek a sikerért, ezért a PSG megérdemelte a győzelmét.

"Ők kemények voltak, nem volt esélyünk. Nyugodtnak kell maradnunk, és nagyon sok dolgon kell javítanunk. Dolgozni fogunk az első hely visszaszerzésén" - közölte.