Társoldalunk:

Gulácsi Péter bravúrjai is kellettek az RB Leipzig pontszerzéséhez - videó

2020.11.21. 20:33

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 8. fordulójának szombati összecsapásán Gulácsi Péter és Wili Orbán csapata, az RB Leipzig 1-1-es döntetlent játszott az Eintracht Frankfurt otthonában.

GulácsI Péter a kezdőcsapatban kapott helyett –Willi Orbán a kispadon ült –, ám sokáig a magyar kapusnak sem akadt dolga, ugyanis bár akadtak helyzetei mindkét csapatnak az első félidőben, a kapusoknak nem sok dolguk akadt.

A 43. percben az első kaput találó próbálkozásából megszerezte a Frankfurt, amikor Upamecano hibáját – a védő nem sokkal előtte nagy helyzetet is rontott – kihasználva Aymen Barkok Gulácsi mellett kilőtte a jobb alsó sarkot. A magyar kapus nem tehetett a gólról.

A második félidő elején Kosztics lövése után Gulácsi lábbal nagyot védve a kapufára tolta a labdát, így meccsben tartotta a csapatát. Az 57. percben pedig össze is jött az egyenlítés a lipcsei együttesnek, Poulsen szép támadás végén előzte meg Hintereggert, és perdített a kapuba hat méterről.

A 78. percben ismét Gulácsinak köszönhetett sokat a Leipzig, amikor André Silva ziccerénél lábbal védet nagyot a magyar kapus. A hajrában Poulsen révén még a Leipzig is elrontott egy hatalmas helyzetet, így maradt az 1-1-s döntetlen. 

A Leipzig így a Bayern München és a Bayer Leverkusen mögött maradt, míg a Frankfurt sorozatban ötödik meccsén maradt nyeretlen a bajnokságban. 

Bundesliga, 8. forduló
Eintracht Frankfurt-RB Leipzig 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Barkok (43.), ill. Poulsen (57.)