Társoldalunk:

A Lazio vízicsatában folytatta a jó sorozatát a Serie A-ban - videó

2020.11.21. 16:54

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 8. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Lazio 2-0-ra nyert a Crotone vendégeként.

Nem volt könnyű dolguk a csapatoknak a meccsen, és ezúttal nem csak a járványhelyzet miatti hiányzók miatt. Crotonéban ugyanis már a meccset megelőzően is hatalmas esőzés volt, amelyet a találkozón sem úsztak meg a játékosok. Így inkább „vízibirkózás" volt a pályán, mintsem foci.

Ebből az első félidőben a Lazio jött ki jobban, még akkor is, ha egy kis szerencsével akár az egygólos előnynél nagyobbat is kiharcolhatott volna a római együttes. A Lazio végül a kilenc próbálkozásából egyszer volt eredményes, méghozzá Parolo jobb oldali beadása után a koronavírus után visszatérő Ciro Immobile szép fejesével a 21. percben.

 A második félidő elején valamelyest enyhült az eső, így már folyamatosabb játék alakult ki. A Crotone azonban a jobb körülmények között sem volt veszélyes. Így nem volt meglepő, hogy az 58. percben Joaqin Correa találatával már kétgólos volt a Lazio előnye.

Ezt követően az esőzés újra felerősödött, a Crotone csak küzdött, újabb gól pedig már nem esett. A Lazio sorozatban negyedik meccsén maradt veretlen, míg a Crotona továbbra sem nyert a bajnokságban, és az utolsó helyen áll. 

Serie A, 8. forduló
Crotone-SS Lazio 0-2 (0-1)
Gól: Immobile (21.), Correa (58.)