Társoldalunk:

Pintér Attila - legalábbis egyelőre - nem tett csodát, a Mezőkövesd otthon kapott ki az MTK-tól és továbbra is utolsó

2020.11.21. 18:56

Az NB I 11. fordulójában az edzőváltáson átesett Mezőkövesd hazai pályán 1-0-ra kikapott az MTK csapatától.

Pintér Attila négy év után tért vissza Mezőkövesdre, ahol Kuttor Attila helyét vette át, legutóbb a Puskás Akadémia csapatánál dolgozott. A Mezőkövesd az utolsó helyről várta a meccset és utolsó hat bajnokiján mindössze egy pontot szerzett.

A meccset a Mezőkövesd kezdte jobban, agresszív letámadással kezdett a Kövesd, de különösebben nem volt veszélyes a hazai csapat. A 20. percben szinte a semmiből szerezte meg a vezetést az MTK, Ikenne-King beadásnak szánt lövése talált utat Szappanos kapujába.

A folytatásban több veszélyes kontrája is volt az MTK-nak, de nagy gólhelyzet nem alakult ki.
Fordulás után kicsit visszaesett a színvonal, mindkét oldalon sok volt a hiba. A 74. percben Pillár került helyzetbe, de az utolsó pillanatban odaértek a védők a lövéséhez, majd Nagy Dániel fejesét védte Mijatovic. 

Az MTK a győzelemnek köszönhetően fellépett a dobogóra.

Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Erdős
gólszerző: Ikenne-King (20.)
sárga lap: Vutov (33.), illetve Herrera (23.), Mijatovic (82.), Lencse (93.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas D., Pillár, Vadnai, Szeles - Cseri (Barczi, 82.), Karnyicki (Jurina, 63.), Berecz, Besirovic - Vutov (Martic, 63.), Nagy D.

MTK Budapest: Mijatovic - Ikenne-King, Nagy Zs., Fereira, Herrera - Palincsár (Biben, 89.), Cseke, Mezei - Prosser (Lencse, 83.), Miovski, Dimitrov (Kata, 68.)