Vágólapra másolva!
A magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Merkantil Bank Liga) 17. fordulójának vasárnap kora délutáni mérkőzésein többek között a Vasas és a Haladás is begyűjtötte a három pontot.

A Vasas könnyedén nyert a Dorog vendégeként. Az angyalföldi együttes már

a 6. percben megszerezte a vezetést Radó András révén, majd a 42. percben már kétgólos volt a fővárosi csapat előnye, amikor Pátkai lekészítése után Feczesin Róbert gurított a kapuba.

A Vasas könnyedén gyűjtötte be a három pontot a Dorog vendégeként Forrás: Vasas FC/Facebook

A második játékrészben nem esett újabb gól, így a Vasas sorozatban hetedik mérkőzésén maradt veretlen.

A Szombathelyi Haladás ezúttal a DEAC vendége volt, és a 23. percben sikerült megszereznie a vezetést Devecseri Szilárd góljával, aki Németh Márió passza után hét méterről lőtt a kapuba.

És bár adódtak lehetőségek még a folytatásban, végül kiderült, hogy ez volt a győztes találat. A Haladás sorozatban a második meccsét nyert meg.

Ami a további összecsapásokat illeti, az Ajka korán vezetést szerzett a Soroksár ellen, de Lipcsei Péter csapata Csernik és Lovrencsics góljával még az első félidőben fordított. Azonban a 80. percben Nagy a második góljával egyenlített. A második Budaörs nagy meglepetésre Cenaj góljának köszönhetően 1-0-ra kikapott a Szentlőrinctől, míg a Siófok Balogh hajrában szerzett találatával győzött a Békéscsaba otthonában.

Merkantil Bank Liga, 17. forduló
Békéscsaba 1912 Előre-BFC Siófok 0-1

G.: Balogh B. (89.)
DEAC-Szombathelyi Haladás 0-1
G.: Devecseri (23.)
Dorogi FC-Vasas FC 0-2
G.: Radó (6.), Feczesin (42.)
Soroksár SC-FC Ajka 2-2
G.: Csernik (11.), Lovrencsics B. (35. –11-esből), ill. Nagy K. (6., 80.)
Szentlőrinc-Budaörs 1-0
G.: Cenaj (90.)

Pécsi MFC–Kaposvári Rákóczi FC 3–0 - A mérkőzést a Kaposvár lemondta, így az MLSZ a három pontot 3-0-s gólkülönbséggel a Pécsi MFC-nek ítélte.

A tabella élmezőnye:
1. Debreceni VSC 37 pont (16 mérkőzés), 2. Budaörs 33 pont (17 m.), 3. PMFC 32 pont (17 m.), 4. Vasas 30 pont (17 m.), 5. Gyirmót 29 pont (16 m.), 6. Haladás 29 pont (17 m.)