Klubrekordot döntött a Liverpool a Leicester City elleni győzelemmel - videó

fbl Horizontal
Liverpool's Portuguese striker Diogo Jota celebrates after scoring a goal during the English Premier League football match between Liverpool and Leicester City at Anfield in Liverpool, north west England on November 22, 2020. (Photo by Jon Super / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Liverpool hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Leicester Cityt a Premier League 9. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén. Jürgen Klopp csapata új klubrekordot jelentő 64. bajnoki mérkőzésén maradt veretlen az Anfield Roadon. Sikerével a bajnoki címvédő pontszámban beérte a PL tabelláját vezető Totenham Hotspurt.

Hazai oldalon Jürgen Klopp nem számíthatott a koronavírusos Mohamed Szalahra, aki nyolc gólnál jár már a PL idei kiírásában, ott lehetett viszont a Nemzetek Ligájában kisebb sérülést összeszedő Andrew Robertson, aki az idei szezonban csapata valamennyi mérkőzését az első perctől az utolsóig végigjátszotta.

A vendégek szakvezetője, a korábban a Liverpoolt is irányító Brandon Rodgers bevethette az Izland elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen kisebb sérülést szenvedő Kasper Schmeichelre, és a Szalahoz hasonlóan szintén nyolc gólnál járó csatárra, Jamie Vardyra is.

A Pool 63 veretlenül megvívott hazai élvonalbeli bajnokinál járt a mérkőzés előtt, ami rekordbeállítást jelentett. 1981-ben viszont éppen Leicester vetett véget az akkori nagy sorozatnak.

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, de Sadio Mané fejese elkerülte a kaput, majd a túloldalon Joel Matip esett el gyanús körülmények között a Pool tizenhatosán belül. Az első igazán nagy helyzetre a 10. percig kellett várni, ekkor Diogo Jota adott remek labdát az angol korosztályos válogatott Curtis Jonesnak, de a fiatal támadó kisodródott, így már csak a rövid oldalt jól záró Schmeichelbe tudta bombázni a labdát. Percekkel később Diogo Jota 18 méteres bombájánál kellett nagyot vetődve védenie a dán kapusnak.

A Liverpool komoly mezőnyfölényben játszott, ami a 21. percben érett góllá, miután egy szögletet követően a Manéval hadakozó Johnny Evans a saját kapujába fejelte a labdát.

Egy perccel később Jota lökte be a kapuba a labdával együtt Schmeichelt, újabb perc elteltével pedig már a Leicester előtt adódótt hatalmas helyzet: Vardy beadását a ballábas Harvey Barnes jobbal lőtte óriási ziccerben, hét méterről a kapu mellé.

A félidő közepén egyszer-kétszer eljutott a hazai tizenhatosig a Leicester, még szögletet is rúghattak, azonban az újabb gólt ismét a Pool szerezte, miután a 42. percben Robertson kiváló beadására tökéletes ütemben érkezett a rövid oldalon Diogo Jota.

A portugál támadó első Liverpool-játékosként tudott eredményes lenni karrierje első négy élvonalbeli bajnoki meccsén az Anfield Roadon.

Nagy lendülettel és mindkét oldalon kisebb helyzetekkel kezdődött a második félidő, a nagy rohanásnak pedig Naby Keita lett az áldozata: a guineai középpályást az 53. percben le kellett cserélni, miután a combjában feltehetően egy kisebb izomszakadást szenvedett. Az RB Leipzigtól 2018-ban érkező Keita 2020-ban egyetlen meccset sem tudott végigjátszani.

Két perccel később Fofana vétett el egy passzt, amivel Mané törhetett be a tizenhatoson belülre, de a lövését Schmeichel védte a kapu felé pörgö labdát pedig Christian Fuch fejelte ki a gólvonalról. A következő támadás végén megint Schmeichelnek kellett védenie, ezúttal Jota lövése után a visszatett labdát pedig Johnny Evans fejelte bal kapufára – centiken múlt, hogy a védő nem szerezte meg a második öngólját.

Egy óra elteltével feljebb kapcsolt a Leicester, de ziccerig nem jutott el. Nem úgy a Liverpool, ahol a 77. percben előbb Firmino lőtt a jobb kapufa tövére, a gólvonalról elrúgott labdát Mané küldte vissza, de a belekapó Schmeichelről is kapufára ment.

A 87. percben aztán már semmi nem mentette meg a Leicestert a harmadik góltól, egy szöglet után Roberto Firmino fejelt a jobb alsó sarokba. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a Leicester még harcolt a szépítő gólért, de több találat már nem született a mérkőzésen, így sikerével a Liverpool pontszámban beérte a tabellát 20 ponttal vezető Totenham Hotspurt.

Eredmény, Premier League, 9. forduló:
Liverpool–Leicester City 3-0 (1-0)
gól: Evans 21. (öngól), Jota 42., Firmino 87.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Liverpool 27 19 2 6 64-25 39 63
V
GY
GY
GY
GY
I
2.
Manchester City 27 19 3 5 62-27 35 62
GY
D
GY
GY
GY
I
3.
Arsenal 28 19 4 5 68-23 45 62
GY
GY
D
GY
GY
I
4.
Aston Villa 27 17 6 4 59-37 22 55
GY
V
GY
GY
GY
I
5.
Tottenham Hotspur 26 15 6 5 55-39 16 50
GY
D
GY
V
GY
I
6.
Manchester United 27 14 11 2 37-39 -2 44
GY
GY
GY
V
V
I
7.
West Ham United 27 12 9 6 43-47 -4 42
V
V
V
GY
GY
I
8.
Newcastle United 27 12 11 4 57-45 12 40
D
GY
D
V
GY
I
9.
Brighton & Hove Albion 27 10 8 9 49-44 5 39
GY
V
GY
D
V
I
10.
Wolverhampton Wanderers 27 11 11 5 40-43 -3 38
GY
V
GY
GY
V
I
Teljes lista