Társoldalunk:

Szergej Rebrov az Origónak: Nekünk most magunkra kell koncentrálnunk

2020.11.23. 19:04

Kedden este a Juventus a Ferencvárost fogadja a Bajnokok Ligájában (BL), a csoportmérkőzések negyedik körében, Torinóban. A meccset megelőzően hétfőn este az Allianz Stadionban Szergej Rebrov, az FTC vezetőedzője és játékosa, Isael tartottak sajtótájékoztatót.

„Nagyon jó érzés lesz itt játszani, egy Bajnokok Ligája-topcsapattal összecsapni, ebben a stadionban" - kezdte Isael a sajtótájékoztatót. Ezután, a brazil labdarúgó az Origo kérdésére, hogy a sérülések miatt átalakult Juventus-védelemmel szemben több esélyük lehet-e a meccsen, azt mondta: „A keddi mérkőzés kapcsán hiába gyengült a Juventus védelme a sérülések miatt, akkor is a Juventusról beszélhetünk, amelyik egy nagyon erős csapat, bármilyen összeállításban is lépjen pályára." 

A 32 éves focista kitért arra is, hogy milyen fizikai állapotban van a keret a sok találkozó miatt, és nem lesz-e furcsa nézők nélkül pályára lépni: „Az erőnléti edzők rendesen felkészítenek bennünket, hogy bírjuk a heti két mérkőzéssel járó terhelést. Jelenleg minden jól áll, készen állunk a keddi meccsre fizikailag. Bár nézők nélkül játszunk, de ez a Bajnokok Ligája, és egy ilyen nagy tornán tudjuk, hogy minden mérkőzésen mekkora a tét." 

Ezek után Szergej Rebrov vette át a szót a sajtótájékoztatón. „Ezen a szinten, amikor egy nagyon erős név, csapat ellen lépsz pályára, akkor is bátran kell játszani, félelem nélkül. Korábban is mondtam már, nekünk ez egy bónusz, hogy a Ferencvárosért és Magyarországért játszhatunk, és most meg kell mutatni magunkat. De ehhez az kell, hogy higgyünk magunkban és merjünk futballozni." 

Az ukrán szakember Ronaldo semlegesítésének kérdésére azt felelte: „Az olyan csapat, mint a Juventus, egyértelműen topcsapat, van egy vezérük, mint jelen esetben Cristiano Ronaldo, de nekünk nem csak egy játékosra kell majd koncentrálni."

A vezetőedző az Origo kérdésére elmondta, hogy: „A Juventusnak a sérültek mellett olyan csereemberei vannak, akik nem rosszabbak, mint akiket helyettesíteniük kell a pályán. Nekünk most magunkra kell fókuszálnunk, tíz játékosunk is valamilyen válogatott tagjaként futballozott, plusz itt van a Bajnokok Ligája és a bajnokság is, nagy a terhelés." 

Szergej Rebrov a sajtótájékoztató végén elmondta, hogy Botka és Sigér itt vannak a csapatnál, és mindketten jól vannak.