Társoldalunk:

16 évesen milliárdos cipőszerződése van a Dortmund csodatinijének

2020.11.23. 12:40

Fantasztikus Bundesliga-rekordot döntött meg Youssoufa Moukoko, aki 16 évesen és egy naposan lépett pályára a Dortmund első csapatában. A fiatal kora ellenére már milliárdos cipőszerződése van a BVB csodatinijének.

Szombaton a Hertha ellen (5-2) négy gólt szerző norvég szupertehetség, Erling Haaland cseréjeként kapott játéklehetőséget a Dortmundban Youssoufa Moukoko,akinél fiatalabban még senki sem lépett pályára a Bundesligában. Az eddigi rekordot is egy korábbi dortmundi focista, Nuri Sahin tartotta, aki még 2015-ben 16 évesen 11 hónaposan és 1 naposan mutatkozott be a Bundesligában. 

Moukoko 16 évesen és egy naposan muatkozott be a BundesligábanForrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo/Sebastian El-Saqqa

Természetesen Moukoko nem jutott volna ilyen lehetőséghez, ha nem lenne őstehetség. Habár első németországi edzésére kilencévesen még focicipő nélkül ment, ma már a Nike sportszergyártó céggel van egy cipőszerződése, amely tíz év alatt 10 millió eurót (3,6 milliárd Ft) hoz a konyhájára – írja a Bors. 

Youssoufa Moukoko életkorát sokan megkérdőjelezikForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

A korát még Dortmundban sem hitte el mindenki:

El tudom képzelni, hogy Youssoufa életkorát csak saccolják, talán egy-két évvel idősebb, mint amennyinek állítják, de persze ez nem az ő hibája– mondta róla a Dortmund U23-as edzője, Timo Preus. Az illetékes hivatal azonban megerősítette, hogy a srác 2004. november 20-án, Yaoundéban született.