Vágólapra másolva!
Az Origo olvasóinak többsége úgy véli: Szalai Ádám maradjon külföldön, de olyan csapatban játsszon, amelyben rendszeres lehetőséget kap. A magyar válogatott számára létkérdés az, hogy a csatár rendszeres lehetőséget kapjon.

Vasárnap írtunk cikket arról, hogy mi lehet a sorsa Szalainak, aki most egy operáció után a sérüléséből lábadozik.

Szinte létkérdés, hogy Szalai Ádám ott legyen a magyar válogatottban az Eb-n

246 Bundesliga-mérkőzésen 52 gól. Ez Szalai Ádám mérlege a világ egyik legerősebb bajnokságában. 52 góljával az aktív játékosok között a 10 helyen áll. Az aktív külföldiek közül pedig csak a horvát Andrej Kramaric (Hoffenheim), a francia Anthony Modeste (Köln), a bosnyák Vedad Ibisevic (Schalke) és a lengyel Robert Lewandowski (Bayern) lőtt nála több gólt a német elsőosztályban.

Ebben a cikkben szavazásra kértük fel az olvasókat. Csaknem 3000 szavazat érkezett, nézzük a végeredményt.

Így szavaztak az Origo olvasói Forrás: Origo

Érdekesség, hogy még az is sokkal több voksot kapott, hogy Szalai jöjjön haza az NB I-be annál, hogy maradjon a Mainzban, vagy a Bundesliga egy másik csapatánál folytassa.

Szalai nincs könnyű helyzetben, mert a sérülése előtt a Mainz kitette keretéből. A német csapat vezetői azt nyilatkozták, hogy Szalai akár másik csapatot is kereshet magának. Ekkor az együttes többi játékosa fellázadt és kiállt a magyar csatár mellett. Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatott valamennyi fontos meccsén a csapatba tette a csatárt, de azt mindenki tudja, hogy az Eb-n csak akkor kaphat rendszeres lehetőséget, ha a klubjában is állandóan futballozik.