Vágólapra másolva!
A januári átigazolási ablakban szinte biztos, hogy elhagyja a Red Bull Salzburg csapatát Szoboszlai Dominik. A magyar válogatott támadóját már többször is hírbe hozták az Arsenallal, ahol azonban csak az álom kategóriába merik sorolni a 20 éves játékos megszerzését.

A brit főváros csapatait illetően jól értesültnek számító Football.london nevű honlap hosszabb cikket szentelt az Arsenal és Szoboszlai Dominik kapcsolatának. Több más lap mellett az említett oldal is rendszeres foglalkozott a lehetséges átigazolással, és most újra elővették a témát.

Mint írják, különösen a Leeds United elleni hétvégi 0-0 tükrében különösen látványos, hogy a szezonban eddig kilenc bajnokin mindössze 9 gólt szerző csapatnak pont egy olyan játékosra lenne szüksége, mint Szoboszlai – aki képes helyzeteket kialakítani és kulcspasszokkal ellátni a csatárokat.

Szoboszlai Dominikért (10) a legnagyobb európai klubok futnak versenyt Fotó: Polyák Attila - Origo

Azonban, mint írják, Szoboszlai, aki fantasztikus formában játszik, a Bajnokok Ligájában a selejtezőket is beleszámítva öt meccsen négy gólt rúgott, és döntő érdemei voltak abban, hogy a magyr válogatott kiharcolja az Eb-részvételt, most csak az álom kategória az Arsenal számára. A lap szerint pedig ő lenne a tökéletes megoldás Mikel Arteta vezetőedző gondjaira: a BL-ben meccsenként 3 kulcspassza van, és 2,3 kapuralövést vállal.

– emeli ki az elemzés.

A 25 millió eurós kivásárlási ár biztosan nem jelentene gondot az Arsenalnak, főleg, ha az európai futball egyik legnagyobb tehetségéről van szó.

Csakhogy Szoboszlaiért már számos top klub – és az Arsenal most nem tartozik ebbe a körbe – bejelentkezett, úgy, mint a Juventus vagy a Real Madrid. A londoniaknak így marad az álom, és vélhetően inkább a Lyon fiatal irányítójára Houssem Aouarra vetik ki a hálójukat.