Társoldalunk:

A Manchester United edzője szerint legalább 10 pont kell a BL-továbbjutáshoz

2020.11.24. 09:16

Ole Gunnar Solskjær csapata, a Manchester United kedd este hazai pályán fogadja a török Istanbul Basaksehir együttesét a Bajnokok Ligája H csoportjában. A norvég edző még mindig bosszús az előző körben elszenvedett idegenbeli 2-1-es vereség miatt, és ezúttal győzni szeretne, megőrizve az első helyet - írta a The Guardian.

Ole Gunnar Solskjær szerint a Manchester United nem engedhet meg magának még egy olyan dekoncentrált hozzáállást, mint legutóbb az Istanbul Basaksehir ellen mérkőzésen. A török bajnok ellen elszenvedett 2-1-es idegenbeli vereség alkalmával mindkét kapott gól igencsak gyenge védekezés eredményeképpen született, amelyet ezúttal el kell kerülni.

Solskjær szerint a United megpróbált tanulni a vereségből. Tudod, hogy amikor elmész Törökországba a török bajnokhoz, az egyébként is nehéz meccs lesz. De a koncentráció szintjének jobbnak kell lennie, tudjuk, hogy a két kapott gólnál nagyot hibáztunk, és volt még egy-két pillanat, amikor a labdabirtoklás közben is magunknak okoztunk problémákat" – vélekedett a norvég szakember.

Solskjær ezúttal győzelmet vár csapatátólForrás: AFP/Clive Brunskill

„Fegyelmezettebbnek kell lennünk a helyezkedésben, mert elég egy apró figyelmetlenség, és az ellenfél kegyetlenül megbüntet. Az első gól volt a legrosszabb, amit csak kaphattunk, a második pedig egy kontrából született" – elemezte a történteket.

„Két győzelemmel jól kezdtünk, de csalódnunk kellett az utolsó meccsen elszenvedett vereség miatt. Legalább 10 pontra van szükségünk a továbbjutáshoz, de még az is lehet, hogy inkább 12 pont kell majd. Ezt a meccset megpróbáljuk megnyerni, méghozzá jó játékkal" – tette hozzá Solskjær.

A Manchester United jelenleg három mérkőzés után 6 ponttal vezeti a BL H csoportját.