Vágólapra másolva!
A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germain otthonába látogat kedden a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában Gulácsi Péter és Willi Orbán klubja, az RB Leipzig. A két csapat november 4-én, a harmadik fordulóban Németországban már egyszer megmérkőzött egymással, azt a meccset a lipcsei együttes nyerte 2-1-re. A PSG számára a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú, hogy ezúttal nyerjen, hiszen jelenleg csak a harmadik helyen áll a csoportban, de egy győzelem esetén az RB Leipzig is nagy lépést tehet a legjobb 16 közé kerülés felé.

Egyik csapat sem tudott győzelemmel hangolni a hétközi BL-rangadóra, ugyanis a PSG 2-0-s vezetésről 3-2-re kikapott a Monacótól, míg az RB Leipzig az Eintracht Frankfurttal játszott 1-1-es döntetlent a Bundesligában a hétvégén.

Lőw Zsolt, a párizsiak magyar másodedzője így nyilatkozott a mérkőzést megelőzően:

Viszont Neymar, Mbappé, Icardi, Verratti és Paredes a Monaco ellenimeccs előtt hetekig nem játszott, így ha fittek is, egy olyan mérkőzésre, amilyen most vár ránk, még nem állnak készen teljes fegyverzetben. De eleget sírtunk. Lipcsében a góljaink nyolcvan százalékát szerző Neymar, Mbappé és Icardi távollétében is csak nagy balszerencsével veszítettünk."

Gulácsi Péterre ezúttal is fontos szerep vár Forrás: AFP/Ronny Hartmann

A lipcsei együttes két magyarja, Gulácsi Péter és Willi Orbán is optimistán várhatja az összecsapást, a hazai pályán aratott 2-1-es győzelemből erőt meríthetnek a párizsi visszavágóra.

A német csapat az Instagram oldalán az alábbi videóval hangolt a fontos találkozóra

A mérkőzést felevezető sajtótájékoztatón a német csapat fiatal szakvezetője, Julian Nagelsmann elmondta, meglátása szerint egyik oldalon sem az fog dönteni, hogy mekkora a nyomás a csapatokon, hanem a játékosok adott formája lesz a meghatározó. "Az előző idény végén, az elődöntőben jóval nagyobb volt a nyomás, hiszen mindkét együttes döntőbe akart jutni" – emlékeztetett Nagelsmann.

Ami a lipcseiek taktikáját illeti, Nagelsmann elmondta, hogy igyekeznek úgy játszani, hogy minél kevesebbet kelljen védekezniük, és minél kevésbé tudjon rájuk nyomást gyakorolni a PSG, amelyik a fent említett legnagyobb sztárjai nélkül is veszélyes csapat.

A Bajnokok Ligája H csoportjában a Paris Saint-Germain – RB Leipzig mérkőzés kedden 21 órától kezdődik, a játékvezető a holland Danny Makkelie lesz.

Bajnokok Ligája, H csoport, 4. forduló:

Paris Saint-Germain – RB Leipzig

Manchester United – Istanbul Basaksehir

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Barcelona 6 4 2 0 12-6 6 12
GY
GY
V
GY
V
2.
FC Porto 6 4 2 0 15-8 7 12
V
GY
GY
V
GY
3.
Sahtar Donyeck 6 3 3 0 10-12 -2 9
GY
V
GY
GY
V
4.
Royal Antwerp 6 1 5 0 6-17 -11 3
V
V
V
V
GY