Maradona Magyarország ellen volt először válogatott

Argentína-Magyarország, Diego Maradona, Nyilasi Tibor, Sallai Sándor, 1982
Alicante, 1982. június 18. Maradona (k) vezeti a labdát Nyilasi Tibor (j) és Sallai Sándor között a spanyolországi labdarúgó világbajnokságon rendezett Argentína-Magyarország mérkőzésen (4:1). MTI Fotó: Petrovits László
Vágólapra másolva!
A 61 éves korában szerdán meghalt Diego Maradona a magyarok ellen is megmutatta kivételes képességeit, méghozzá több alkalommal is.

Amikor Diego Maradona 1977. február 27-én Buenos Airesben megrendezett Argentína-Magyarország barátságos mérkőzésen pályára lépett, csapata már 5-1-re vezetett. Az alig 16 éves játékos akkor még nem volt több fiatal tehetségnél, de már jelezte, hogy nem mindennapi futballistával van dolgunk.

1982. június 18-án Maradona még mindig csak 21 éves volt, amikor a világbajnokságon a magyar válogatott ellen ismét pályára léphetett. Már ekkor bizonyította kivételes képességeit: A 4-1-re megnyert csoportmérkőzésen két gólt rúgott Mészáros Ferenc kapujába.

Nyolc évvel később a legendás labdarúgó a Napolit vezette 3-0-s sikerre az Újpest ellen a Bajnokcsapatok Európa-kupájának első mérkőzésén. Az olaszok sima győzelméből ezúttal is két góllal vette ki a részét.

A budapesti visszavágót is a nápolyi együttes nyerte 2-0-ra, Maradona ezen a találkozón nem tudott a kapuba találni. Ennek ellenére mégis boldog lehetett, hiszen 5-0-s összesítéssel ők kerültek a legjobb 16 közé, ahol aztán a Szpartak Moszkva kiejtette őket.