Társoldalunk:

A könnyek ideje: így búcsúzott a Napoli Diego Maradonától

2020.11.25. 18:58

Hatvanéves korában szerdán meghalt Diego Maradona, minden idők egyik legjobb futballistája. A világbajnok labdarúgó halálát szívroham okozta. A legendás focistától a korábbi olasz klubja, a Napoli is elbúcsúzott.

Diego Maradona 259 találkozón 115 gólt szerzett a Napoli színeiben 1984 és 1991 között, az olasz együttes legendás alakja volt. Az olasz szárcsapat pedig nem is feledkezett el róla.

„Mindenki arra vár, hogy mondjunk valamit. De milyen szavakat használhatnánk egy olyan fájdalomra, mint amit érzünk? A könnyeknek van itt az ideje. Akkor lesz majd ideje a szavaknak is. A világ várja a szavainkat, de nincsenek szavak, amelyek leírnák a fájdalmat, amelyet átélünk. Itt az ideje a gyásznak" – írta a Napoli.

Nápolyban Maradonát pályafutása alatt és azt követően "istenként" tisztelték, a Napoli közleménye szerint a legenda halála "pusztító csapást" jelent a város és a klub számára is.

"Gyászolunk, úgy érezzük magunkat, mint egy bokszoló, akit kiütöttek, teljes a sokk" - mondta Nicola Lombardo, a Napoli szóvivője.