Meghalt Diego Maradona

Fallecio Diego Armando Maradona
Buenos Aires, 25 de noviembre de 2020 En su casa de El Tigre fallecio el ex jugador de futbol, Diego Armando Maradona, producto de un paro cardiorespiratorio. Photogamma/Photosport
Vágólapra másolva!
Több argentin lap tudósítása szerint Diego Armando Maradonának ma megállt a szíve, és 60 éves korában meghalt. A hírt azóta az Argentin Labdarúgó-szövetség és a család jogi képviselője  is megerősítette. 

A clarin.com értesülését már a Marca is megerősítette.

A Clarin és az Ole argentin újságok azt állítják, hogy a világbajnok legenda halálát hirtelen szívmegállás okozta helyi idő szerint szerda reggel Tigre városában.

Maradona talán leghíresebb gólja előtt, az angolok ellen 1986-ban Forrás: AFP/Staff

Maradona hosszú évek óta komoly egészségi problémákkal küzdött, a hónap elején, mindössze néhány nappal 60. születésnapját követően depresszió miatt került be egy magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Akkor azt közölték, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat, ám nem sokkal ezt követően koponyaűri vérzés miatt meg kellett operálni.

A beavatkozást követően saját orvosa napokig nem engedélyezte neki a korház elhagyását, mert alkoholfüggősége miatt súlyos elvonási tünetek jelentkeztek nála. Egy másik orvos, Alfredo Cahe pedig kijelentette, hogy Maradonának gyógykezelésre van szüksége, hogy abbahagyja az alkoholfogyasztást, mert az egész családja egyetért abban, hogy jelenleg kezelhetetlen, ráadásul problémái vannak a májával, a szívével és az érrendszerével.

Az argentin lapok szerint szerdán Maradona szíve leállt, nem lélegzett, ezért újra kellett éleszteni, de az életét már nem sikerült megmenteni.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, ám 1997-es visszavonulása óta egészségi problémákkal küszködött.

Az egész világ Maradonát gyászolja:

Az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) 17 óra 37 perckor a Twitteren megerősítette a legenda halálhírét. A család jogi képviselője szintén megerősítette Maradona halálát.

„Claudio Tapia elnök és teljes szövetségünk mélységes szomorúságát fejezi ki legendánk, Diego Armando Maradona halála miatt. Mindig a szívünkben élsz" – írták a fotó mellé.

Az FC Barcelona hivatalos Twitter-oldalán fejezte ki részvétét a világfutball egyik legnagyobb ikonjának halála miatt.

Pelé, a brazilok háromszoros világbajnok legendája rövid közleményében ezt írta: "Természetesen egy nap majd együtt rúgjuk a labdát ott fenn az égben".

Nápolyban Maradonát pályafutása alatt és azt követően "istenként" tisztelték, a Napoli közleménye szerint a legenda halála "pusztító csapást" jelent a város és a klub számára is.

"Gyászolunk, úgy érezzük magunkat, mint egy bokszoló, akit kiütöttek, teljes a sokk" - mondta Nicola Lombardo, a Napoli szóvivője.

Alberto Fernández argentin köztársasági elnök háromnapos nemzeti gyász hirdetett.

Az Argentin Labdarúgó Szövetség Twitter-oldalának borítóképén egy fekete gyászszalag látható, a szervezet bejegyzésében azt írta: "Te mindig a szívünkben leszel".

Az Európai Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy a Bajnokok Ligája szerdai csoportmérkőzése előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek meg a legendás futballistáról.