Egyre több a rejtély Maradona halála körül: menedzsere pert indít a mentősök ellen

MARADONA, Diego
Peking, 2020. november 26. Diego Maradona legendás argentin labdarúgó fényképe Argentína kínai nagykövetségének épülete előtt Pekingben 2020. november 26-án. Maradona előző nap hunyt el 60 éves korában. MTI/EPA/Roman Pilipej
Vágólapra másolva!
A szerdán 60 éves korában szívelégtelenségben meghalt argentin futball-legenda, Diego Armando Maradona menedzsere pert indít a meglátása szerint túl későn kiérkező mentősökkel szemben.

Pedig a vészhívásra nem kevesebb, mint hat mentőautó érkezett a Sand Andreas Country Club nevű magánrezidenciához, ahol Maradonát ápolták az elmúlt két hétben, azt követően, hogy kiengedték a kórházból.

Matias Morla a közösségi médiában nyilvánosságra hozott közleményében jelezte, hogy a San Isidro megyei ügyészség által jegyzett jelentés szerint az első mentő több mint harminc perc után érkezett meg Maradonához, ami a menedzser szerint kimeríti a bűncselekmény fogalmát, és jogi eljárást kell, hogy maga után vonjon.

"Nem hunyhatunk szemet efölött, és vizsgálatot fogok követelni, ami a végére jár a történteknek. Ahogy Diego mondaná, a katonáim vagytok, tegyétek hát a dolgotokat alázattal" – mondta Morla.

Az argentin lapokban ellentmondásos hírek jelentek meg arról is, hogy mikor látták utoljára élve Maradonát. Az első hírek még arról szóltak, hogy reggel felkelt, megreggelizett, sétált, majd visszafeküdt, más beszámolók szerint viszont kedd éjjel fél 12 és szerda délelőtt fél 12 között senki nem látta. A világbajnok futballistát helyi idő szerint már csütörtökön délután eltemetik Buenos Airesben.