Társoldalunk:

Diego Simeone: Maradona utat mutatott nekünk

2020.11.26. 17:43

Diego Simeone, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának argentin vezetőedzője szerint a szerdán meghalt Diego Maradona személyében a sportág mitikus alakja távozott az élők sorából.

Az 50 éves szakember játékosként a Sevillában és az argentin válogatottban is együtt futballozott a 60 évesen szívrohamban elhunyt Maradonával.

Úgy nőttünk fel, hogy Diegót néztük, amikor elkezdtünk focizni, és ő utat mutatott nekünk, hogyan is kell ezt a játékot játszani- mondta Simeone. Hozzátette, Maradona "lázadó személyiségének" számos pozitív és negatív történéssel kellett megbirkóznia, de minden idők egyik legjobb futballistája "mindig előre tekintett".

"Rengeteget adott nekünk, és amit a pályán nyújtottunk, az abból fakadt, amit tőle láttunk. Sevillában fantasztikus módon a szárnyai alá vett, emellett megmutatta nekem, hogy mit jelent az argentin válogatottban futballozni" - jelentette ki Simeone, majd hozzátette, úgy érzi, Maradona "mindig is velünk marad".

Diego Maradonát csütörtök este Buenos Aires északnyugati külvárosában, a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezik örök nyugalomra, ahova a szüleit is temették.