Rafael Nadal és sok más teniszező is gyászolja Diego Maradonát

Diego Maradona élete képekben, GALÉRIA, 2020
Cannes, 2020. november 25. 2008. május 20-án készült kép Diego Maradona legendás argentin labdarúgóról a Maradona című dokumentumfilm bemutatója alkalmából tartott fotózáson a 61. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon .Argentin sajtóhírek szerint az elmúlt hetekben többször is kórházban kezelt Maradona 2020. november 25-én elhunyt. Halálát hirtelen szívmegállás okozta. Maradona 2020. október 30-án töltötte be a 60. életévét. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
Vágólapra másolva!
A teniszvilág is - élén Rafael Nadallal - gyászolja a 60 éves korában szerdán meghalt Diego Maradonát, minden idők egyik legjobb futballistáját. Az argentinok világbajnokának halálát szívroham okozta.

A volt világelső spanyol játékos a Twitteren azt írta, a sportban és különösen a labdarúgásban óriási űr keletkezett.

"A történelem egyik legnagyobb sportolója, Diego Maradona, itt hagyott bennünket. Örökké velünk marad az, amit a futballban alkotott. Őszinte részvétem a családjának, a labdarúgás világának és egész Argentínának" - írta a 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező.

A teniszvilág is gyászolja Diego Maradonát Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Az ATP körverseny szintén egy közösségi médiában közzétett fotóval emlékezett az 1986-os világbajnokság hősére, ezen Maradona Roger Federerrel látható, a képaláírás pedig az, hogy "Egy mindenki által szeretett bajnok és ikon".

A világranglista jelenlegi kilencedik helyezettje, az argentin Diego Schwartzman, aki nemrégiben elárulta, hogy a szülei Maradona miatt adták neki a Diego keresztnevet, azt írta, hogy örökké szeretni fogja a legendás 10-est. Honfitársa, a US Open-győztes Juan Martin Del Potro pedig így búcsúzott:

"Úgy érzem, visszatérsz oda, ahova mindig is tartoztál, a mennyországba. Számomra soha nem fogsz meghalni."