Társoldalunk:

Egymillió embert várnak Diego Maradona búcsúztatására - videó

2020.11.26. 13:14

A szerdán meghalt Diego Maradona koporsóját a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, a szurkolók itt búcsúzhatnak el tőle csütörtökön, napközben.

Minden idők egyik legjobb futballistája 60 éves korában távozott az élők sorából, a halálát - s ezt a boncolás is megerősítette - szívroham okozta. Szerdán, helyi idő szerint 11.30 körül találtak rá az otthonában, élettelenül feküdt az ágyában. 

A holttestét éjjel egy mentőautóval szállították a Casa Rosadába  - írta a helyi média. Már napfelkelte előtt ezrek álltak sorba, hogy egy utolsó pillantást vethessenek rá, illetve az argentin zászlóval letakart koporsójára. A tisztelői maszkban, biztonsági ellenőrzés után léphetnek be az épületbe, sokan közülük sírnak, mások 10-es mezt dobtak arra az elkerített részre, ahol a koporsó áll. 

Alberto Fernández argentin köztársasági elnök szerdán háromnapos nemzeti gyász hirdetett, az elhunyt családja azonban azt kérte, hogy a ravatalozás ne tartson ilyen hosszú ideig. Ezzel együtt egymillió búcsúzóra számítanak.

Halálhírére a tisztelői a főváros központjában álló jelképhez, az obeliszkhez, illetve a Boca Juniors stadionjához, a Bombonerához vonultak, ott emlékeztek rá. A részvétnyilvánítások folyamatosan érkeznek a világ minden részéről.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött.