Társoldalunk:

Eltemették Diego Maradonát

2020.11.26. 15:25

Buenos Airesben eltemették a szerdán délben meghalt Diego Maradonát. Magyar idő szerint este nyolc órakor bezárták az Elnöki Palotát, ahol addig Maradonát felravatalozták, a temetési menet este 11 körül (helyi idő szerint este hétkor) megérkezett a Bella Vista temetőbe, ahol háromnegyed óra múlva már véget is ért a szűk körű szertartás.

Sebastián Sanchi, a néhai világklasszis labdarúgó szóvivője az AFP francia hírügynökségnek korában elmondta, Maradonát a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezik örök nyugalomra, ahova a szüleit is temették.

Maradona koporsója a temetőbe érkezik.Fotó: Afp

Minden idők egyik legjobb futballistája szerdán 60 éves korában távozott az élők sorából, a halálát - és ezt a boncolás is megerősítette - szívroham okozta.

A koporsóját a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, ahol csütörtökön napközben szurkolók tízezrei rótták le kegyeletüket, többször össze is csaptak a rendet fenntartani akaró rendőrökkel.

Forrás: AFP/Alejandro Pagni

Alberto Fernández argentin köztársasági elnök szerdán háromnapos nemzeti gyászt hirdetett, az Maradona családja azonban azt kérte, hogy a ravatalozás ne tartson ilyen hosszú ideig.

Halálhírére a tisztelői a főváros központjában álló jelképhez, az obeliszkhez, illetve a Boca Juniors stadionjához, a Bombonerához vonultak, ott emlékeztek rá. A részvétnyilvánítások folyamatosan érkeznek a világ minden részéről.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött.