Vágólapra másolva!
Szelfiket készítettek a ravatalozó munkatársai a szerdán 60 évesen szívelégtelenségben meghalt Diego Maradona holttestével.

Három férfi, akik abban a ravatalozóban dolgoztak, ahol az argentin futball-legenda és nemzeti hős holttestét őrizték és készítették elő, mielőtt a Buenos Aires-i elnöki palotában felravatalozták volna, szelfiket készített Diego Maradona holttestével, írja a La Nacion című argentin lap, amelyik alaposan utána is járt a történteknek.

Az egyik képen állítólag egy Diego Molina nevű férfi látható, amint feltartott hüvelykujjal pózol Maradona holtteste mellett. A másik képen pedig már két másik férfi látható, egyikük ugyancsak feltartott hüvelykujjal fejezi ki elégedettségét.

Forrás: La Nacion

A Sepelios Pinier nevű ravatalozó egyik tulajdonosa, Claudia Villafane elmondta, mélységesen sajnálja a történteket, hozzátéve, hogy nem a családi vállalkozás munkatársairól van szó, hanem három olyan külsősről, akiket csak erre a napra vettek föl.

Forrás: Twitter

"A testet a három fivérem készítette elő, akik az apámmal együtt végezték ezt a munkát. Pár percre hagytuk magára a testet, amíg mi a rendőrökkel megbeszéltük, hogy jut el a Casa Rosadába (az elnöki palotába - a szerk.), és ez idő alatt készülhettek a fotók. Csupán két percre hagytuk őket magukra" – mondta a nő, akinek a lap szerint többször is elcsuklott a hangja a telefonbeszélgetés közben.

A ravatalozó tulajdonosa határozottan állította, hogy a fotókat készítő férfiakat csak egy-két napra vették föl, és az lett volna a dolguk, hogy segítsenek a nehéz holmikat cipelni. "A holttesthez nem érhettek hozzá" – mondta Claudia Villafane, aki nem titkolta, sokkolták őket a képek.

– mondta.

A szerdán meghalt Diego Maradona koporsóját a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, a szurkolók itt búcsúzhatnak el tőle csütörtökön, napközben Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Muhammed Emin Canik

Villafane azt is elmondta, hogy megpróbálták előkeríteni a három férfit, de sem telefonon nem tudták őket elérni, sem személyesen nem találták meg őket a lakcímükön.

"Szeretnénk bocsánatot kérni Claudiától és az egész Maradona családtól.

Soha nem gondoltuk volna, hogy ez megtörténhet. Minden óvintézkedést megtettünk, hogy senki se csinálhasson fotókat. A halottasházban is mindenkitől elvettük a telefonját, ahogy azt a család kérte, még a rendőröket is megkértük, hogy ne hozzanak be mobiltelefont. Mindent megtettünk, ami tőlünk telt, és mégis ez történt" – sajnálkozott a Claudia Villafane, a halottasház egyik tulajdonosa.