Társoldalunk:

A BL-rekorder Guardiola gyönyörű idézettel búcsúzott Maradonától

2020.11.27. 17:46

A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában a Manchester City 1-0-ra győzött a görög az Olimpiakosz otthonában, így az angol csapat négy meccs után továbbjutott, a katalán edző pedig új Bajnokok Ligája-rekordot állított fel. A mérkőzés után Pep Guardiola gyönyörű idézettel búcsúzott Diego Maradonától, aki néhány órával a mérkőzés előtt halt meg.

Pep Guardiola eddig 12 szezonban szerepelt a csapatival a BL-ben, és mind a 12 alkalommal továbbjutott, erre pedig még soha egyik edző sem volt képes. A 49 éves edző azonban nem a saját sikerével foglalkozott, hanem Diego Maradona volt az első gondolata. 

Agüero négy évig volt együtt Maradona lányával, és született egy közös gyerekük: BenjaminForrás: AFP/-

„A mérkőzés előtt először is Sergio Agüerót kellett támogatni, mert a fiának Diego volt a nagyapja. Argentínában egyszer volt egy transzparens, amelyet évekkel ezelőtt elolvastam, így szólt: Nem az számít, mit tettél az életeddel, hanem az, hogy mit tettél az életünkért. A futballtörténelemben kevés hihetetlen játékos van, de ő egy közülük. Az 1986-os mexikói világbajnokságon nyújtott teljesítményével jobbá tette ezt a sportot a nemzedékünknek. A Manchester City nevében egy hatalmas ölelést küldünk az egész családnak" – mondta Pep Guardiola, aki a találkozó hajárjában pályára küldte Diego Maradona egykori vejét, de Agüero nem tudott gólt lőni.