Társoldalunk:

Magyar rokona is van Argentínában Diego Maradonának

2020.11.27. 07:32

A Nemzeti Sport exklúzív interjút készített az Argentínában élő Daniel Erdelivel, aki rokonsági kapcsolatban állt a szerdán 60 éves korában meghalt Diego Maradonával.

Daniel Erdeli szülei és nagyszülei a harmincas években emigráltak Argentínába. Daniel Erdeli unokatestvére bő két évtizeddel ezelőtt házasodott be a Maradona-családba. Én is hivatalos voltam az esküvőre, amelyen egyébként csak a nagyon szűk család vett részt. Itt volt szerencsém személyesen is megismerkedni vele, beszélgettünk is, de leginkább az esküvő és az ünnepség volt a téma. Nem akartam a magánéletéről és a futballról kérdezősködni. Persze amikor szóba került, hogy magyar vagyok egyből Puskás Ferencet említette, akit jól ismert a Real Madridból" - nyilatkozta a lapnak a ma is Argentínában élő üzletember. 

Az interjúból kiderül, hogy Maradona nagyon közvetlen és szórakoztató ember volt. Maradona a szenvedélyt képviselte. Amikor a Falkland-szigeteki háború után, az 1986-os világbajnokságon két gólt rúgott az angoloknak, olyan örömünnep tört ki Argenítnában, hogy azt soha senki sem fogja elfelejteni.

A teljes interjút itt tudja elolvasni.