A Leeds United menedzsere nem ért egyet a nézők visszaengedésének módjával

Marcelo Bielsa Pep Guardiola Manchester City Leeds United
Leeds United's Argentinian head coach Marcelo Bielsa (L) reacts on the sidelines as Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (R) looks on during the English Premier League football match between Leeds United and Manchester City at Elland Road in Leeds, northern England on October 3, 2020. (Photo by Paul ELLIS / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Marcelo Bielsa, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Leeds United vezetőedzője szerint sportszerűtlen módon engedik vissza a nézőket a lelátókra, mivel nem minden csapat nyithatja meg újra a stadionját.

A brit kormány egy hónap elteltével, jövő szerdától engedélyezi a szurkolók jelenlétét a szabadtéri sporteseményeken, de csak korlátozott számban. A döntés értelmében az alacsonyabb kockázati besorolású területeken legfeljebb 4000 szurkoló, míg a magasabb veszélyhelyzeti kategóriába tartozó helyeken - például London és Liverpool - maximum 2000 drukker nézheti élőben a meccseket. Az úgynevezett hármas, vagyis a nagyon kockázatos területeken viszont érvényben marad a korlátozás, és a klubok nem engedhetnek be nézőket a mérkőzéseikre. Ez a Manchester United, a Manchester City, az Aston Villa, a West Bromwich Albion, a Wolverhampton Wanderers, a Newcastle United, a Leeds United, a Leicester City, a Sheffield United és a Burnley együttesét érinti.

Marcelo Bielsa szerint sportszerűtlen módon engedik vissza a nézőket a lelátókra Forrás: AFP/Paul Ellis

Legfeljebb 2000 nézőt engedhetnek be a Liverpool, az Everton, az Arsenal, a Chelsea, a Crystal Palace, a Fulham, a Tottenham Hotspur, a West Ham United, a Brighton és a Southampton stadionjába.

"Talán olyan szabályt kellene hozni, hogy amíg a szurkolók nem térhetnek vissza a stadionokba mindenhol, addig egyetlen létesítménybe sem mehetnek be" - nyilatkozta Bielsa, aki szerint nem a fertőzésveszély alapján besorolt kategóriák alapján kellene dönteni, hanem úgy, hogy egyenlő feltételeket teremtsenek a csapatok számára, mert a szurkolók jelenléte hatással van a találkozók eredményére.

A Leeds United kilenc forduló után a 14. helyen áll a Premier League-ben, és szombaton a hatodik Everton vendége lesz.