Vágólapra másolva!
Francia lapok egybehangzó értesülése szerint az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntésének értelmében az eredeti terveknek megfelelően biztosan 12 városban - köztük Budapesten - rendezik a 2021-re halasztott 2020-as Európa-bajnokságot.

A koronavírus-járvány miatt korábban felmerült, hogy mégsem 12 ország rendezi meg az Eb-t, hanem egyetlen helyszínen, méghozzá Oroszországban játszanak majd a csapatok. A legfrissebb hírek szerint azonban az UEFA nem mond le az „összeurópai" rendezésről, és az eredeti tervek szerint 12 országban, köztük Magyarországon, a Puskás Arénában rendezik meg a kontinenstornát.

A magyar fociválogatott két Eb-meccset is a Puskás Arénában játszhat Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar fociválogatott így hazai pályán kezdheti meg Eb-szereplését, június 15-én Portugália, majd június 19-én Franciaország ellen lép pályára. Marco Rossi csapata Németországgal június 23-án, Münchenben találkozik majd.

Jelen állás szerint 2021. június 11-én kezdődik majd az Európa-bajnokság, Budapesten pedig az eredeti kiírás szerint négy mérkőzést rendeznének. Budapest mellett Amszterdam, Baki, Bilbao, Bukarest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár van ott a rendező városok között.