Társoldalunk:

Maradona korábbi stábja egységesen lemondott utolsó csapatánál

2020.11.27. 18:33

Egységesen lemondott Diego Maradona korábbi szakmai stábja a Gimnasia y Esgrima csapatánál a legendás argentin labdarúgó szerdai halálát követően.

"Megértjük a döntést, ami bizonyítja az emberségét a csoportnak, amely kiválóan dolgozott Diego Maradona irányítása alatt" - közölte pénteken a klub.

A segédedző Sebastián Méndez vezette a csapatot azóta, hogy Maradona november elején kórházba került, majd koponyaűri vérzés miatt megműtötték. Minden idők egyik legjobb futballistája hatvanéves korában szerdán halt meg, halálát szívroham okozta.

Diego Maradona a Gimnasia La Plata játékosai között 2020. szeptember 8-ánForrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Mariano Gabriel Sanchez

A Gimnasia szombaton a tervek szerint a Vélez Sarsfield vendégeként lép pályára, noha a játékosok kérték a találkozó elhalasztását. Az együttes négy forduló után a harmadik helyen áll négyes csoportjában.

Maradona - a Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája - 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött. Csütörtökön szurkolók, rajongók tízezrei búcsúztak el tőle Buenos Airesben, majd szűk családi körben helyezték végső nyugalomra.