Társoldalunk:

Döntetlent játszott a Budafok a Kisvárda ellen

2020.11.28. 16:38

A Kisvárda 0-0-s döntetlent játszott az újonc Budafok ellen az NB I 12. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén.

A remek sorozatban lévő, legutóbbi három bajnokiját - a Diósgyőr, a ZTE és a Paks ellen - egyaránt megnyerő, és a forduló előtt a tabella második helyén álló Kisvárda önbizalomal telve fogadhatta a 7. helyen álló újonc Budafokot, amelyik utóbbi két bajnokiján egyaránt pont nélkül maradt.

Az első negyedóra végén Driton Camaj lőhetett kapura a tizenhatoson belülről, azonban a hosszú sarokba tartó lövésére Póser Dániel le tudott érni. A Budafok egyetlen helyzetére közel fél órát kellett várni, amikor Kovács Dávid egy jó cselt követően a kapuval szemben találta magát, de Viktor Hej blokkolni tudott.

A 36. percben ismét Camaj veszélyeztetett, de Micsinai Miklós a labda útjába dobta magát. Egy perccel később Sztávrosz Cukalász kapáslövését követően Póser ismét védeni tudott. A Kisvárda az első félidőben végig aktívabb volt az újoncnál, gólt azonban ellenfeléhez hasonlóan nem tudott szerezni a szállingózó hóesésben.

A szünet után továbbra is a hazaiak tartották a labdát, de a Budafok jól tartotta a döntetlent. A hajráig csendesen zajlott a találkozó, komolyabb gólhelyzetet sokáig nem tudtak kialakítani a csapatok. A gólokkal szemben inkább a sárga lapok domináltak a találkozón, a bíró összesen hét alkalommal büntette a játékosokat.

Csizmadia Csaba nagyon jól megszervezte az újonc védekezését, ezért Supka Attila a hajrára pályára küldte Fernando Vianát és Kovácsréti Márkot is. A vendégek is egy támadót küldtek pályára az utolsó tíz percre, Ihrig-Farkas Sebestyén kapta meg a lehetőséget, de gólt ő sem tudott szerezni. Ahogyan a 87. percben a mérkőzés legnagyobb helyzetét kihagyó Viana sem.

A Kisvárda 0-0-s döntetlent játszott a Budafok ellen. Az újonc ttizedik mérkőzését játszotta az NB I-ben, és először úszta meg kapott gól nélkül. A Kisvárda továbbra is dobogós helyen áll a tabellán, és legközelebb a Puskás Akadémiánál vendégeskednek, mígg a Csizmadia-csapat az Újpestet fogadja a következő hétvégén.