Társoldalunk:

A MOL Fehérvár könnyedén győzte le a Zalaegerszeget - videó

2020.11.28. 18:53

A MOL Fehérvár FC hazai pályán magabiztosan győzte le 2-0-ra a Zalaegerszeg csapatát az NB I 12. fordulójában. Sikerével Márton Gábor csapata feljött a tabella második helyére.

Az előjelek nem a vendégek mellett szóltak, és nem csak a két csapat formája – a ZTE utolsó öt bajnokijából négyet elveszített – miatt, hanem azért sem, mert egyrészt a zalaiak bajnoki mérkőzésen 2009 óta nem tudták megverni a fehérváriakat, másrészt pedig azért, mert a Vidi immár 14 hazai mérkőzés óta veretlen volt az Új Sóstói Stadionban.

Márton Gábor, a Vidi vezetőedzője ennél erősebb kezdőt talán akarva sem tudnak kiállítani, így aztán jó esély volt rá, hogy az első félidőben leginkább hazai támadásokat fogunk látni.

És hazai letámadásokat: ugyanis, ahogy a DVTK ellen, úgy ezúttal is már az ellenfél térfelének közepén megkezdte a letámadást a hazai csapat, aminek elég gyorsan meglett az eredménye. A 12. percben egy labdavesztés után Houri indította Nikolicsot, aki a tizenhatos előtt Zivzivadzét hozta játékba, a grúz csatár pedig hidegvérű cselek után megszerezte a vezetést.

Egy gólnál csak a kettő a jobb, tartja a mondás futball körökben, és ezt Fehérváron is így gondolhatják, ugyanis a piros-kékek nem ültek rá a vezetésre, hanem folytatták az addig látott játékot, ami a 21. percben újabb gólt hozott. Nikolics Nemanja ezúttal Lyes Hourit hozta kihagyhatatlan helyzetbe, a francia támadó pedig nem is hibázott.

A vendégek képtelenek voltak kibontakozni, pedig 2-0 után valamelyest csökkent a rájuk nehezedő nyomás, de valós gólszerzési lehetőség egy sem adódott előttük.

Fordulás után mintha bátrabb lett volna a ZTE játéka, ők is elkezdtek letámadni, de helyzetig továbbra sem jutottak, ráadásul negyedóra elteltével a Vidi vissza is vette a kezdeményezést, és minden ott folytatódott, ahol a szünet előtt abbamaradt.

A 71. percben aztán újabb gól nélkül is eldőlt a mérkőzés: az egerszegiek védője, Szalai Dániel két perccel az első után a második sárga lapját is megkapta, azaz kiállította őt Erdős József játékvezető.

A hátralévő időben jóformán csak a zalaiak térfelén zajlott a játék, de csak kisebb lehetőségek adódtak a hazaiak előtt, újabb gól már nem született a mérkőzésen. Az utolsó percben Vass Patrik gurítását rúgta ki a gólvonal elől Adrian Rus, ez volt a ZTE egyetlen góllal kecsegtető helyzete.

Sikerével a MOL Fehérvár feljött a tabella második helyére, egy ponttal lemaradva a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Ferencvárostól.

Eredmény, NB I, 12. forduló:
MOL Fehérvár FC–ZTE (2-0)
gólszerzők: Zivzivadze 12., Houri 21.
piros lap: Szalai Dániel 71. (ZTE)