Társoldalunk:

Nem született gól Lampard és Mourinho összecsapásán

2020.11.29. 19:30

Az angol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának rangadóján a José Mourinho vezette Tottenham Hotspur 0-0-s döntetlent játszott a Frank Lampard által dirigált Chelsea vendégeként a Stamford Bridge-en.

Mindkét gárda remek formában készült az összecsapásra, a Chelsea hét, a Tottenham nyolc meccs óta veretlen volt, a Spurs ráadásul mind a négy idegenbeli találkozóját megnyerte az idei szezonban. Mindkét csapat az élmezőnyben van a szerzett és a kevés kapott gólok tekintetében is: a Chelsea-nek 22-10, a Tottenhamnek 21-9 a gólkülönbsége.

A statisztika a Chelsea sikerét igíérte, ugyanis Frank Lampard csapata az előző három PL-meccsét megnyerte, minden sorozatot figyelembe vége pedig a Spurs a legutóbbi 34 fellépése során mindössze egyszer tudott nyerni a Stamford Bridge-en (emellett 11 döntetlent és 22 vereség a mérlege).

Ahogy az várható volt, a Chelsea kezdte támadószellemben a meccset, az első helyzet mégis a Spurs előtt adódott. A kilencedik percben a holland válogatott Steven Bergwijn tört be a tizenhatoson belülre, majd 13 méterről nem sokkal tekert a bal felső sarok fölé. Két perccel később a német válogatott Timo Werner hasonló helyzetből lőtt a kapu bal oldalába, de a Chelsea támadójának a gólját les miatt nem adta meg a játékvezető.

Timo Werner gyönyörű tekeréseForrás: AFP/Justin Tallis

A 16. percben ismét a Tottenham veszélyeztetett. Az elefántcsontparti Serge Aurier lőtt 17 méterről, Edouard Mendy azonban bravúrral hárította a jobb alsó sarokba tartó bombát. Az első negyedóra alapján úgy tűnt, akár komolyabb adok-kapok is kialakulhat, azonban a folytatásban mindkét csapat a biztonságra törekedett, várta, hogy a másik hibázzon, de végül egyik oldalon sem alakult ki komolyabb helyzet.

A második félidőt is a Chelsea kezdte aktívabban, de a Tottenham kapusának, a világbajnok Hugo Llorisnak sokáig nem akadt dolga. Igaz, a Chelsea kapusa, Edouard Mendy sem volt nagyon megdolgoztatva, ugyanis a 16. perc után a Spurs nem lőtt kapura a mérkőzésen. A második félidő első komoly helyzetére a 81. percig kellett várni. A Chelsea középpályása, az angol válogatott Mason Mount vállalkozott egy átlövésre, de Lloris egy gyönyörű vetődéssel szögletre tolta a bal alsó sarokba tartó labdát.

José Mourinho és Frank Lampard, a Chelsea legendáiForrás: AFP/Neil Hall

A hajrában a Chelsea mindent megtett a győzelemért, és a 91. percben meg is nyerhette volna a meccset, de a ziccerben kilépő Olivier Giroud nem tudta átemelni a kapujából kilépő Llorist, így maradt a döntetlen.

A Spurs ezzel pontszámban beérte a Liverpoolt, és a jobb gólkülönbségének köszönhetően a tabella élére állt. A Chelsea maradt a harmadik helyen, és minden sorozatot figyelembe véve megszakadt a hat meccs óta tartó győzelmi sorozata.

A listavezető immár kilenc, míg a Chelsea nyolc mérkőzés óta veretlen a Premier League-ben, ez a két leghosszabb sorozat jelenleg.

Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa 2003-ban vette meg a londoni klubot. Ez volt az 1000. mérkőzés az Abramovics-érában, amelynek némi romantikát adott, hogy az Spurs kispadján a Chelsea történetének legeredményesebb edzője, José Mourinho ült, míg a Chelsea-t az Abramovics-korszak legjobb játékosa, Frank Lampard irányította.

Premier League, 10. forduló:
Chelsea-Tottenham Hotspur 0-0