Társoldalunk:

Első győzelmét aratta Pintér Attila irányításával a Mezőkövesd az NB I-ben - videó

2020.11.29. 16:13

A Mezőkövesd hazai pályán 2-1-es győzelmet aratott a DVTK ellen a labdarúgó NB I 12. fordulójában.

Pintér Attila második mérkőzésére készült a Mezőkövesd edzőjeként. A Kuttor Attilát váltó szakember az előző fordulóban vereséget szenvedett az MTK ellen. A Mezőkövesd egyébként az NB I legrosszabb formában levő csapata, a legutóbbi 7 mérkőzésén nyeretlen, s ezeken csupán egy pontot szerzett. Legutóbb szeptember 12-én a Budafok ellen ünnepelhetett győzelmet.

A DVTK sincs élete formájában, zsinórban nyolc idegenbeli bajnokiját kivétel nélkül elveszítette, viszont a Mezőkövesd elleni legutóbbi három összecsapását egyaránt megnyerte.

Jobban kezdte az összecsapást a diósgyőri csapat, Márkvárt Dávid az ötös bal sarkánál került helyzetbe, de Szappanos Péter védeni tudott. 

Nem sokkal később Sztefan Drazsics lépett ki ziccerben a védők közül, a 16-oson belül kicsalogatta Szappanost, aki nagy bravúrral mégis menteni tudott.

A DVTK-helyzetek ellenére a 21. percben a Mezőkövesd került előnybe. A hazai alakulat 11-eshez jutott, amelyet Cseri Tamás váltott gólra.

Az első félidőben újabb gól már nem esett, Pintér Attila mester reklamálásért viszont begyűjtött a kispadnál egy sárga lapot.

A második játékrész nem indult túl eseménydúsan, viszont a hó egyre nagyobb pelyhekben hullott.

A 67. percben újra Drazsics veszélyeztetett vendégoldalon, de a nagy helyzetben a kapu mellé lőtte a labdát.

A 84. percben aztán eldőlt a mérkőzés, bebiztosította Pintér Attila irányítása alatti első győzelmét a Mezőkövesd. A csereként beállt Szerder Szerderov bólintott a kapuba egy szöglet után.

Némi izgalom még maradt a találkozó végére, a Diósgyőr büntetőből szépíteni tudott. Drazsics gólja azonban csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, pontszerzésre nem.

A Mezőkövesd hosszú idő után újra nyerni tudott, így nagyon fontos három ponttal gazdagodott.

 

NB I., 12. forduló:

Mezőkövesd–DVTK 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Cseri (21., 11-esből), Szerderov (84.), ill. Drazsics (90+1., 11-esből)