Vágólapra másolva!
A Vasas idegenben nyert az ETO FC Győr ellen a labdarúgó NB II 19. fordulójában, így zsinórban negyedik győzelmét aratta. A Budaörs szoros meccsen verte meg az utolsó helyezett DEAC-ot, és továbbra is stabilan tartja a második helyet. A Pécs kétgólos előnyt szórakozott el a Soroksár ellen, végül csak egy pontot tudott szerezni. 

ETO FC Győr - Vasas

A két csapat utóbbi három meccsét egyaránt megnyerte, tehát remek formában várták a győri összecsapást. Az első félidőben aktívabb volt a hazai együttes, de a kiválóan védő Jova Levente eszén nem lehetett túljárni. A 43. percben a Vasas is közel járt a gólhoz, de Otigba Kenneth fejesét Gundel-Takács Bence a kapufára tudta tolni. A második félidőt jobban kezdte a Vasas, és fölénye góllá is érett a 63. percben.

Balajti Ádám 17 méterről megeresztett szabadrúgása a sorfal között utat talált a kapuba.

A győri csapat játékából hiányzott az átütő erő, így az angyalföldi csapat elhozta a három pontot, zsinórban negyedik győzelmét aratva az NB II-ben.

Újra győzött a Vasas Forrás: Vasas FC

Debreceni EAC - Budaörs

A tabella utolsó helyén álló debreceni csapat meglepetésre Spitzmüller István 11-esből szerzett góljával vezetett az első félidőben a második helyezett Budaörs ellen. A szünet után felpörgette a tempót a vendég együttes, amelynek meg is lett az eredménye. A 73. percben Sajbán Miklós közeli fejesével kiegyenlített, majd pillanatokkal később Pethő Bence bombagóljával már a vezetést is megszerezte, megfordítva a meccset. A DEAC nem adta fel, gólra góllal válaszolt, és a 78. percben Damásdi Alex révén kiegyenlített. A fordulatos mérkőzésen a végszó az NB I-be jutásért küzdő Budaörsé lett végül, ugyanis a rendes játékidő utolsó percében Pethő ismét megvillant és eldöntötte a három pont sorsát.

Soroksár - Pécs

A pécsiek már a 2. percben megszerezték a vezetést Futó Zsombor révén, azonban Rácz László kiállítása miatt hamar emberhátrányba kerültek. A második félidőben a Soroksár is 10 emberre fogyatkozott, Gengliczki Gergő hagyhatta el idő előtt a pályát, mert 11-est érően buktatta ellenfelét. Kónya Dávid gólra váltotta a büntetőt, megduplázva ezzel csapata előnyét. A Soroksár Gárdos András fejesével hamar szépíteni tudott, majd a hajrában Derekas Zoltán révén az egyenlítés is összejött, így megérdemelten mentett pontot kétgólos hátrányból.

Eredmények, 19. forduló:

WKW ETO FC Győr–Vasas FC 0-1
Debreceni EAC–Budaörs 2-3
Soroksár SC–Pécsi MFC 2-2
Békéscsaba 1912 Előre–Gyirmót FC Győr 0-1
Dorogi FC–Kaposvári Rákóczi FC 3-0
Szentlőrinc–BFC Siófok 1-0