Társoldalunk:

Sem edzést, sem sajtótájékoztatót nem tart Budapesten a Barcelona

2020.11.30. 08:07

Szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Barcelona a Ferencváros vendége lesz Budapesten a Puskás Arénában. A katalán klub közlése szerint a Barcelona a meccs előtti utolsó edzését saját pályáján tartja, és az UEFA által kötelezően előírt sajtótájékoztató helyszíne is a katalán város lesz. A sajtókonferenciát online lehet majd követni - már azoknak, akiknek elfogadják a bejelentkezését.

Régebben ilyesmi elképzelhetetlen lett volna - az UEFA szabályai nem is engedték -, ám a koronavírus-járvány miatt most speciális szabályok vannak érvényben. Ezért teheti meg a Barcelona, hogy nem Budapesten edz és nem Budapesten tart sajtótájékoztatót. 

Az is nagy kérdés, hogy milyen csapattal érkezik a magyar fővárosba Ronald Koeman együttese. Egy héttel ezelőtt, a Dinamo Kijev-Barcelona összecsapásra Lionel Messi nem utazott el. A hivatalos indoklás szerint pihennie kellett. Messi a hétvégén az Osasuna elleni spanyol bajnokin játszott, és gólt is szerzett. A Barcelona az eddigi 4 BL-mérkőzését mind megnyerte, már továbbjutott (csakúgy, mint a Juventus is), azaz elvileg jöhetnek felforgatott csapattal Budapestre.

A mérkőzés szerda este 21 órakor kezdődik. A másik párban a Juventus hazai pályán, Torinóban fogadja a Dinamo Kijevet.