Vágólapra másolva!
Kórházba került Törőcsik András, az Újpesti Dózsa egykori 45-szörös válogatott labdarúgója, akinek egy korábbi betegsége újult ki. A legfrisebb hírek szerint pozitív eredményt hozott a legendás focista koronavírustesztje.

Törőcsik András szombaton kórházba került, miután az őt kezelő gyúró és terapeuta, Pintér István már péntek este észlelte, hogy lázas és köhög.

„Mielőtt kérdezi, hadd tudassam, Andris nem vírusbeteg – mondja Pintér István a Borsnak. Egy régebbi betegsége újult ki, a nyelőcsövében sebek találhatók, és mivel mostanában köhög, ezek a sebek felszakadtak. Emiatt az étkezés is nehezebben megy a szokottnál. Engem persze megnyugtatott, amint láttam, hogy a saját lábán ment a mentőautóhoz."

Kórházba került Törőcsik András Forrás: Fuszek Gábor/Blikk

Pintér úgy tudja, hogy az egykori extraklasszist a SOTE sürgősségi betegellátó osztályára szállították, ott kezelik tovább, de egyelőre nem látogathatja senki.

„Hadd jelentsem ki, hogy András egészségi állapota nem ad okot aggodalomra – tette hozzá a terapeuta. – Remélem, betegsége múlandó, és hamarosan együtt folytathatjuk a regenerációs edzéseket."

Frissítés:

Az nso.hu beszámolója szerint a hétvégén elvégzett vírusteszt eredményeként kiderült, hogy koronavírusos Törőcsik András. A futballista nővére, Törőcsik Éva hétfő délelőtt kapott tájékoztatást az érintett hogylétéről, az ügyeletes orvos elmondta, a koronavírusra gyógyszert kap, de a korábbi emésztőrendszeri probléma kezelését csak a pontos kórisme megállapítása után kezdhetik el. Gyomortükrözésre van szükség, de megvárják, amíg lemegy a láza. Törőcsik Éva elmondta, öccse nincs lélegeztetőgépen.