A Barcelona korábbi vezetője újra versenybe száll az elnöki posztért

Horizontal
Barcelona president Joan Laporta (C) and director of football Txiki Begiristain (L) pose with Pep Guardiola (R) during his presentation as Barcelona's new coach on June 17, 2008 at the Camp Nou in Barcelona. The 37-year-old Guardiola is a former Barca captain making over 250 appearances for the club between 1990 and 2001, and winning six league titles and the 1992 Champions League in the process. AFP PHOTO/LLUIS GENE (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Joan Laporta hivatalosan is bejelentette, hogy versenybe száll az FC Barcelona elnöki posztjáért.

A klub korábbi első embere 2003 és 2010 között már irányította az egyesületet, a labdarúgócsapat történetének ez volt az egyik legfényesebb időszaka, amely Josep Guardiola 2008-as kinevezésével vette kezdetét.

"Minden Barca-drukkrert szeretnék egyesíteni, ez a mi testvériségünk, amelyet újra szeretnék győzelemre vezetni. Nem tekintek vissza a múltba, nem keresek kifogást, azt akarom, hogy a Barcelona mindenkihez szóljon és az optimizmus motorja legyen bárhol a világon" - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Laporta.

Joan Laporta és Pep Guardiola közös munkája számos sikert hozott Forrás: AFP/Lluis Gene

Az egykori vezető azt is megemlítette, hogy kölcsönös a tisztelet közte és a hatszoros aranylabdás Lionel Messi között, megválasztása esetén mindenképpen arra törekedne, hogy a klub ikonja maradjon az együttesnél.

A katalán klub elnöki posztjáról októberben mondott le Josep Maria Bartomeu, a tisztújításra január 24-én kerül sor.