Zokogva tagadta a vádakat Maradona orvosa

MARADONA, Diego
Nápoly, 2020. november 26. Diego Maradona rögtönzött emlékhelye a nápolyi San Paolo stadion, egykori csapatának a Napolinak az otthona előtt 2020. november 26-án, miután az előző nap, 60 éves korában elhunyt a legendás argentin labdarúgó. MTI/AP/Alessandra Tarantino
Vágólapra másolva!
Diego Maradona halálának ügyében nyomozás zajlik nem szándékos emberölés gyanújával. Az argentin futballegenda orvosának, Leopoldo Luquénak az otthonát és a rendelőjét is átkutatta a San Isidro-i illetőségű ügyészség. Az orvos tagadta a vádakat, elmondása szerint mindent elkövetett azért, hogy megmentse betege életét - írta a Buenos Aires Times.

A San Isidro-i ügyészek nem szándékos emberölés miatt nyomoznak Luque ellen, miután találkoztak Maradona családjának tagjaival. A gyanút Maradona lányai, Dalma, Gianinna és Jana aggodalmai váltották ki, ugyanis az elhunyt a szívbetegsége miatt a Buenos Airestől északra fekvő Tigre-i otthonában kapott kezelést - közölték az igazságügyi források.

Az ügyészség közleménye később azt mondta, hogy elkezdték elemezni az összegyűjtött anyagokat, és tisztázták, hogy "pillanatnyilag nem született döntés egyetlen személy elleni eljárásról sem". Hozzátette, hogy a tisztviselők Maradona kórtörténetével kapcsolatos tárgyakat foglaltak le, köztük számítógépeket, jegyzetfüzeteket, receptlapokat és egyéb dokumentumokat.

"Vizsgálataink folyamatban vannak, tanúkkal beszélgetünk, köztük a család tagjaival" - mondta a San Isidro-i nyomozáshoz közeli forrás.

Leopoldo Luque, az orvos érzelmes hangnemben nyilatkozott a televíziós sajtótájékoztató során.

"Szeretnék tudni, hogy miben vagyok felelős?" - kérdezte könnyeivel küszködve a 39 éves orvos. "Amiért szerettem, gondoztam, meghosszabbítottam az életét, a végsőkig kitartva mellette" - mondta zokogva.

Az orvos azt mondta, hogy mindent megtett, a lehetetlenségig küzdött érte, és Maradona barátjának tartotta magát, és apaként, nem betegként tekintett rá.

Maradona halálának körülményei még nincsenek teljes mértékben tisztázva Forrás: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Luque egy fényképet tett közzé Maradonával, amikor az egykori játékos november 12-én elhagyta a kórházat, nyolc nappal azután, hogy az orvos megműtött egy agyi vérrögöt. Maradona hazatért Tigrébe, ahol éjjel-nappali orvosi ellátásban részesült, és közel maradhatott lányaihoz.

mondta Luque, aki Maradonát kezelhetetlennek nevezte.

Az előzetes boncolási jelentés megállapította, hogy Maradona szerdán délben álmában heveny tüdőödéma és krónikus szívelégtelenség miatt halt meg.

Az ügyészség a Maradona testén végzett toxikológiai vizsgálatok eredményeit várja. Az ügyben dolgozó három szakember elkérte az orvosi dokumentációkat, valamint a környék biztonsági kameráinak felvételeit.