Társoldalunk:

Zokogva tagadta a vádakat Maradona orvosa

2020.11.30. 12:20

Diego Maradona halálának ügyében nyomozás zajlik nem szándékos emberölés gyanújával. Az argentin futballegenda orvosának, Leopoldo Luquénak az otthonát és a rendelőjét is átkutatta a San Isidro-i illetőségű ügyészség. Az orvos tagadta a vádakat, elmondása szerint mindent elkövetett azért, hogy megmentse betege életét - írta a Buenos Aires Times.

A San Isidro-i ügyészek nem szándékos emberölés miatt nyomoznak Luque ellen, miután találkoztak Maradona családjának tagjaival. A gyanút Maradona lányai, Dalma, Gianinna és Jana aggodalmai váltották ki, ugyanis az elhunyt a szívbetegsége miatt a Buenos Airestől északra fekvő Tigre-i otthonában kapott kezelést - közölték az igazságügyi források.

Az ügyészség közleménye később azt mondta, hogy elkezdték elemezni az összegyűjtött anyagokat, és tisztázták, hogy "pillanatnyilag nem született döntés egyetlen személy elleni eljárásról sem". Hozzátette, hogy a tisztviselők Maradona kórtörténetével kapcsolatos tárgyakat foglaltak le, köztük számítógépeket, jegyzetfüzeteket, receptlapokat és egyéb dokumentumokat.

"Vizsgálataink folyamatban vannak, tanúkkal beszélgetünk, köztük a család tagjaival" - mondta a San Isidro-i nyomozáshoz közeli forrás.

Leopoldo Luque, az orvos érzelmes hangnemben nyilatkozott a televíziós sajtótájékoztató során.

"Szeretnék tudni, hogy miben vagyok felelős?" - kérdezte könnyeivel küszködve a 39 éves orvos. "Amiért szerettem, gondoztam, meghosszabbítottam az életét, a végsőkig kitartva mellette" - mondta zokogva.

Az orvos azt mondta, hogy mindent megtett, a lehetetlenségig küzdött érte, és Maradona barátjának tartotta magát, és apaként, nem betegként tekintett rá.

Maradona halálának körülményei még nincsenek teljes mértékben tisztázvaForrás: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Luque egy fényképet tett közzé Maradonával, amikor az egykori játékos november 12-én elhagyta a kórházat, nyolc nappal azután, hogy az orvos megműtött egy agyi vérrögöt. Maradona hazatért Tigrébe, ahol éjjel-nappali orvosi ellátásban részesült, és közel maradhatott lányaihoz.

El kellett volna mennie egy rehabilitációs központba. Nem akarta" - mondta Luque, aki Maradonát kezelhetetlennek nevezte.

Az előzetes boncolási jelentés megállapította, hogy Maradona szerdán délben álmában heveny tüdőödéma és krónikus szívelégtelenség miatt halt meg.

Az ügyészség a Maradona testén végzett toxikológiai vizsgálatok eredményeit várja. Az ügyben dolgozó három szakember elkérte az orvosi dokumentációkat, valamint a környék biztonsági kameráinak felvételeit.