Társoldalunk:

Vereséggel zárta a magyar női fociválogatott az Eb-selejtezőt

2020.12.01. 17:48

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott Izland csapatától az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyolcadik, utolsó fordulójában, kedden a Szusza Ferenc Stadionban.

Markó Edina szövetségi kapitány csapata két győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel csoportja negyedik helyén végzett.

Glódís Perla Viggósdóttir, Csiki Anna, Horti Boglárka, Zágor Bernadett és Szőcs Réka (b-j) a Magyarország-Izland női labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc StadionbanForrás: MTI/Illyés Tibor

Az első félidőben a tartalékos magyar válogatott masszívan védekezett a világranglistán 24 hellyel jobban álló izlandiak ellen, így nem született gól. A második felvonásban is sokkal többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, és a 65. percben meg is szerezte a vezetést, amelyre nem érkezett magyar válasz.

A két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésén a hetedik izlandi siker született.

Eredmény, 8. (utolsó) forduló, F csoport:
Magyarország-Izland 0-1 (0-0)
gólszerző: Thorvaldsdóttir (65.)

A csoport állása: 1. Svédország 19 pont/7 mérkőzés (34-2), 2. Izland 19/8 (25-5), 3. Szlovákia 10/7, 4. Magyarország 7/8, 5. Lettország 0/8

Az ötösből az első helyen záró csapat kijut a 2022-re halasztott angliai kontinenstornára, ahol a kilenc csoport három legjobb másodikja is biztosan szerepelhet. A maradék hat második helyezett oda-visszavágós párharcban dönt a további három hely sorsáról.