Vágólapra másolva!
A Ferencváros 3-0-s vereséget szenvedett az FC Barcelonától a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában szerda este a Puskás Arénában. A mérkőzést követően Szergej Rebrov a sajtótájékoztatón értékelte a látottakat. 

A Ferencváros edzője, Szergej Rebrov az első félidei teljesítménnyel nem, a második játékrészben látottakkal viszont már elégedett volt.

„Az első 25 perc után csalódott voltam, mert pont azokra fektettük a hangsúlyt, amikből végül a gólokat kaptuk. Persze a sebesség sokat számít ezeknél a szituációknál. A második félidővel már elégedettebb voltam,

de nincs megállás, készülünk a következő meccsre. Az első félidő 30. perce után változtattunk, próbáltuk jobban kontrollálni a meccset. A félidőben is arra fektettük a hangsúlyt, hogy többet birtokoljuk a labdát, lehetőleg a saját játékunkat játsszuk, de ez nagyon nehéz a Barcelona ellen, amely a futball top szintjét képviseli" – mondta az ukrán edző, aki Ihor Haratin mellőzésével kapcsolatban azt mondta, 25 játékos közöl választhat, és minden meccsre más taktikával készülnek, ennek megfelelően állítja össze a csapatot.

Szergej Rebrov Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Ez egy különleges szint, amelyből csak profitálhatnak a játékosok. Biztos vagyok benne, hogy ezeket a tapasztalatokat hasznosíthatják a jövőben.

Tudjuk jól, hogy milyen játékot játszik a Barcelona, mindenki ismeri, de csak kevesen tudják, hogy lehet eredményesnek lenni ellene"

– tette hozzá Rebrov, aki szerint óriási dolog, hogy a BL-ben léphetnek pályára, ilyen fantasztikus stadionban, az viszont sajnálatos, hogy ezt nem nézők előtt tehetik.

A Ferencváros védője, Botka Endre csalódott volt a meccset követően.

„Mindenki nagyon szomorú volt, többet akartunk elérni. Azt éreztük, tudunk valami extrát nyújtani. Sajnos hamar eldőlt, hogy ez nem így van.

Vannak olyan dolgok, amiket másképp csinálnánk, de azt kaptuk, amit vártunk. A két gyors gól megpecsételte a sorsunkat, sajnos ma ennyire volt elég" – mondta a védő, aki a Kijev elleni meccsről is ejtett pár szót-

A Barcelona edzője, Ronald Koeman elégedetten nyilatkozott a Ferencváros legyőzését követően.

„Az első félidő kiváló volt számunkra, három gólt lőttünk, és még voltak lehetőségeink.

Nagyon hatékonyak voltunk, jól játszottunk, irányítottuk a meccset. A második félidőben kicsit leengedtünk,

több labdát veszítettünk, ez nem is tetszett. De mindenki jól dolgozott, jó eredményt értünk el" – mondta Ronald Koeman a Fradi elleni összecsapásról. A holland edző Griezmannról és Dembéléről külön beszélt. Előbbivel kapcsolatban elmondta, mindig a csapat fontos tagja volt, aki meggyőzően játszott, és reményei szerint így folytatja. Utóbbiról úgy vélekedett, hogy kiváló focista, akinek kiváló képességei vannak, villámgyors, és mindkét lábával jól bánik a labdával.

Ronald Koeman elégedett volt a csapata teljesítményével a Fradi ellen Forrás: AFP/Josep Lago

„Rengeteget javultunk az utóbbi időben, sokkal hatékonyabbak vagyunk.

Nagy a verseny a támadó poszton, a védelmben pedig még tovább javulhatunk, így azt gondolom, hogy jó úton járunk – tette hozzá Ronald Koeman.

A Ferencváros jövő héten kedden a Dinamo Kijev otthonában lép pályára, ahol esélye lesz megszerezni az utolsó fordulóban a csoport harmadik helyét, amellyel tavasszal az Európa-liga legjobb 32 együttese között folytathatná nemzetközi szereplését.